40 EU-migranter på Gotland hoppas få gratis bostäder innan vintern

På Gotland försöker man nu att hitta ett härbärge där EU-migranterna kan bo.

Vid Träffpunkt Gråbo och Röda Korset i Visby samlas rumänska EU-migranterna varje dag för att ta en kopp kaffe och umgås. I sommar har flera av dem haft småjobb som gjort att de inte behövt tigga så mycket.

– Ganska många har jobbat i sommar, säger Annamaria Bauer (V) som sitter i regionfullmäktige i Region Gotland.

Red’s kom:
Vi har fått höra detta tidigare av Annamaria Bauer (V). Märkligt att detta bara nämns i ytterst luddiga ordalag, som; ”Ganska många har jobbat i sommar”.
• Hur många av hur många?
• Hur länge/hur många timmar?
• Med vad?
• Var?
• Till vilken lön?
• Etc.

Aldrig nämner Annamaria Bauer (V) något om detta som kan verifieras på något sätt!

Det var många som hörde av sig till mig särskilt under almedalsveckan och frågade ”var är alla tiggare någonstans, har ni kört iväg dem”. Men nej, de hade fått jobb, säger Annamaria Bauer (V) som leder projekt Vinternatt, där olika frivilligorganisationer gått samman.

Red’s kom:
Eller så är det så att 40 EU-migranter (minus de sjuka, tiggarbossar och de som inte tigger) som går runt på en såpass stor yta som Gotland, under en vecka där gator och torg är fulla av människor, inte sticker ut lika tydligt som annars. Se; Tiggare sökes till Almedalen

Ca 40 EU-migranter på Gotland – huvudsakligen från Rumänien – ingen utvisas

Ett 40-tal fattiga människor från framförallt Rumänien finns på Gotland.

Red’s kom:
Hur många månader eller år har de befunnit sig där?

Märkligt att ingen anmäler Gotlands EU-migranter till Migrationsverket att utreda vilka som stannat över den tillåtna tiden på tre månader och vilka som därför ska utvisas.

En dylik anmälan kan förvisso göras av privatpersoner men är det inte kommunens/regionens skyldighet att göra detta när de upptäcker eller misstänker lagbrott Är inte detta annars skyddande av brottsling, dvs ett brott som är straffbart enligt 17 kap 11 § brottsbalken?

Region Gotland har betalat för EU-migranternas boende

I samarbete med Region Gotland så har frivilligorganisationerna i sommar ordnat en lägerplats i utkanten av Visby med toalett och duschmöjligheter.

Red’s kom:
Dvs Region Gotland – där Annamaria Bauer (V) sitter i kommunfullmäktige – har finansierat tiggeriet, i strid med kommunallagen och likabehandlingsprincipen, med skattemedel.

EU-migranter vill ha bostäder, speciellt för dem som är sjuka

Men nu börjar oron inför vintern att märkas.
– Det är svårt när det är kallt, några av oss är sjuka, så det är inte bra, säger rumänskan Ancuta Marin.

Pengar finns?

Förra vintern tillhandahöll Svenska kyrkan ett härbärge vid Axelsro söder om Visby. Men det har visat sig vara för litet.

Red’s kom:
Eller så vill Svenska kyrkan inte ställa upp igen för att de upplevde det som alltför resurskrävande att sörja för EU-migranterna.

Pengar finns, men än så länge har man inte hittat en ersättningslokal.

Red’s kom:
Hur mycket pengar finns av de skattemedel som avsatts för EU-migranter?

Notera hur SVT noga undviker att fråga/informera om hur mycket försörjningen av EU-migranterna kostar de svenska skattebetalarna.

Se bl a; Regionstyrelsen Gotland ger Röda Korset 210 000 kr för att finansiera EU-migranters tiggeri

Hoppas få bygglov för att bygga om kontor till bostäder för EU-migranter

– Jag tror att chanserna är goda. Det handlar om att vi måste vara flexibla. Till exempel så måste vi kunna få tillfälliga bygglov för att kunna förändra kontorsytor till sovytor över vintern. Det är fullt möjligt, säger Annamaria Bauer (V) på region Gotland.

Red’s kom:
Då kan det vara lämpligt att närboende ges en möjlighet att överklaga dylika bygglov. Se bl a; Hur man överklagar bygglov och kommunens/regionens beslut

Hjärntvätt

Ända sedan de första EU-migranterna dök upp utanför Visbys affärer så har allmänheten visar stor vilja att hjälpa till. Det har också fått myndigheter och frivilligorganisationer med på banan. I dag finns ett relativt organiserat stöd.

Red’s kom:
Vi hjärntvättas dagligen – inte minst från statlig media – med att ”allmänheten visar stor vilja att hjälpa till”. Men faktum är att en klar majoritet är motståndare till att skattemedel används för att försörja EU-migranter och stödja tiggeriet.

– Jag tror att det kan vara lättare på en avgränsad plats, som en ö. Det blir tydligare att vi måste göra någonting eftersom man inte lätt kan försvinna iväg till nästa kommun. Så vattnet särskiljer oss, säger Annamaria Bauer (V).

Red’s kom:
Hmm, ska kanske då alla Sveriges EU-migranter transporteras till Gotland? Sveriges Lesbos?Klicka här för att gå till artikeln i SVT, 2015-09-18

Se även bl a;
Gratis boende med alla faciliteter för EU-migranter på Gotland

Elin Bååth (Fi) vill att EU-migranter ska få gratis boende på Gotland

Fascism att städa bort fattigdom, hävdar Elin Bååth, Feministiskt initiativ

Fi kräver obegränsat stöd till EU-migranter


Namninsamling om lokalt tiggeriförbud i Visby – Argument mot förbud att tigga tveksamma


Aktivister befäster EU-migranters utsatthet – inhumant och osolidariskt


Är Sverige lösningen för alla romer? – Vad är antiziganism?

Handlingsplan för romer i Norge gav ingen effekt


EU migranter – Bilder du inte får se i media

För sidor om EU-migranter se innehållsregistret.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *