Forum för alla i bostadsrätt
 

Backa   Forum för alla i bostadsrätt > Huvudforum > Bostadsrättsforum
Registrera FAQ Kalender Sök Dagens inlägg Markera forum som lästa

Bostadsrättsforum
Sveriges största och bästa samlingsplats för bostadsrättshavare! Syftet med detta forum är att värna om bostadsrättshavarnas intressen och utveckla/förbättra bostadsförhållanden för dem som bor i bostadsrätt, öka engagemanget samt att fungera som styrelsestöd och bistå med hjälp till övriga förtroendevalda i föreningen. Hur fungerar det i din brf? Vad är bra/dåligt? Vilken information önskar du? Vad behöver du hjälp med? Genom att uppmärksamma de problem och frågeställningar som finns i brf:ar kan vi alla påverka i riktning mot en bättre boendemiljö. Dela med dig av Dina kunskaper och erfarenheter! Läs FAQ för att lära dig mer om alla funktioner/finesser i detta forum! De 10 senaste inläggen. Frågor om forumets användning; Brf gästbok RSS-feed för detta forum med de senaste trådarna som du kan prenumerera på, utöver den möjlighet till prenumeration på ämnen som ges i forumet!
                            Skriv motioner!

Fler nyheter Mer nyheter Webbradio

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2008-11-02, 12:29
totiki totiki är inte inloggad
Yotta-medlem
 
Reg.datum: Aug 2008
Ort: sthlm
Inlägg: 2 204
Standard Swedish auctions

Bara Sverige Swedish auctions har.

I Frankrike säger säljaren till mäklaren vad denne vill ha för lägenheten. Sen är det upp till mäklaren att försöka få ut det priset av marknaden. Sedan kanske säljaren blir tvungen att acceptera ett lägre bud.

Lite osäker om Danmark men har för mig att det finns ett "tak" relaterat till utgångsbudet.

Ni som känner till fler typer av försäljningsförfarande från andra länder. Lägg till!

Den svenska modellen har fått mycket kritik för att den fungerar som en pump och trycker in mycket luft i marknaden. Folk rycks med o s v. utan att riktigt se till vad de har råd med.

Bankerna i sin tur höjer panten p g a. ökande priser och så bildas en spiral som föder sig själv. Tills bubblan spricker och så börjar allt om från början igen.

Vad tycker ni? Är den svenska modellen bäst?
__________________
STÄMMAN JUBLAR!! FANTASTISKT!! TROLLERI!! GÖR DET IGEN!!
Och När tycker Man? Att Evigheten Ska gå och Lägga sig?
Grottekvarnen ett Levande Slukhål!
Svara med citat
  #2  
Gammal 2008-11-02, 13:00
j.a j.a är inte inloggad
Yotta-medlem
 
Reg.datum: Feb 2008
Inlägg: 207
Standard

Jag tycker mäklarens roll som oberoende mellanman måste tas bort. Det är bättre att varje part har en egen företrädare. (mäklare eller annan)

Sedan vet jag inte om det svenska systemet med bud är bra eller dåligt, i USA har jag för mig att man träffas som på en auktion och budgivningen sker vid ett tillfälle. Det är dock i just USA som det funnits mest "luft" i fastighetspriserna. Men detta beror tror jag snarare på de svåröversiktliga subprime-lånen i kombination med låg ränta.
Svara med citat
  #3  
Gammal 2008-11-02, 20:52
Francois Francois är inte inloggad
Yotta-medlem
 
Reg.datum: Feb 2008
Ort: tyresö
Inlägg: 803
Standard

I Frankrike är det köparen som betalar mäklaren, tror jag.

Jag tycker också illa om det svenska systemet. Mäklaren ställer sig självklart alltid på köparens sida, eftersom säljaren betalar. Det vore bättre om båda partner delade på mäklararvoden.

Budvigning borde också tas bort. Som det sker idag, kämpar flera familjer mot varandra för ett objekt som de har fått beskrivet av en mäklare som får betalt av säljaren. Det är inte ovanligt att mäklaren tänjer vid sanningen när det gäller kostnader och skickt av objektet, i syfte att få ett så högt belopp som möjligt.
Jag tycker också att det är fel att mäklaren får ett arvode som en procendel av försäljningspriset. Förhållandet mellan arbete och arvode blir inte rättvis.
Svara med citat
  #4  
Gammal 2008-11-03, 12:50
schrapets avatar
schrapet schrapet är inte inloggad
Yotta-medlem
 
Reg.datum: Feb 2008
Ort: Värmland
Inlägg: 279
Glad Sälj själv

Jag har sålt ett flertal av min Brf:s uthyrda lägenheter till nya medlemmar. Jag tycker att mäklarens roll i samband med lägenhetsköp är lite överdrivet. Det stora jobbet ligger egentligen i att visa lägenheten till spekulanter och det kan ju bli många om objektet är intressant. Överlåtelsepapper, pantsättning och kreditupplysning kan förvaltaren hjälpa till med för en blygsam summa i sammanhanget.
Som privat säljare är man tyvärr portat från mäklarnas egen hemsida så det får bli Blocket.se eller dagstidning för att kunna nå ut på marknaden. Många privatpersoner tror förstås att de får ut mer om de säljer via mäklare och det kan vara sant i vissa fall men i dessa nya kristider kan man tjäna på att spara in på dryga mäklararvoden./SP
Svara med citat
Svara


Aktiva användare som för närvarande tittar på det här ämnet: 1 (0 medlemmar och 1 gäster)
 
Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att skriva inlägg
Du får inte skriva nytt inlägg
Du får inte besvara inlägg
Du får inte bifoga filer
Du får inte redigera dina inlägg

vB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Gå direkt till;Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 01:46.


vBuletin® Version 3.6.8 Copyright ©2000 - 2020.
Allt om bostadsrätt - Sveriges största sajt om bostadsrätter - Köpa bostadsrätt privat utan mäklare