Forum för alla i bostadsrätt
 

Backa   Forum för alla i bostadsrätt > Huvudforum > Bostadsorganisationerna HSB, Riksbyggen, SBC - Fullmäktige
Registrera FAQ Kalender Sök Dagens inlägg Markera forum som lästa

Bostadsorganisationerna HSB, Riksbyggen, SBC - Fullmäktige
HSB-ledamoten, HSB:s strategi/prioritering, fördelar/nackdelar med att vara med i HSB/Riksbyggen/SBC, utträde, bostadspolitik, kooperativt tänkande, tillvarata/främja medlemmarnas ekonomiska intresse, certifiering, medlemsavgift, etc. Vikten av att påverka bostadsorganisationen! RSS-feed för detta forum om HSB, Riksbyggen, Bostadsrätterna, etc, som du kan prenumerera på, utöver den möjlighet till prenumeration på ämnen som ges i forumet!

Fler nyheter Mer nyheter Webbradio

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2008-03-04, 23:17
Admins avatar
Admin Admin är inte inloggad
Systemadministratör
 
Reg.datum: Feb 2008
Ort: Malmö
Inlägg: 6 423
Se här... Utträde ur HSB Riksförbund

Svar från Kent-Olof Stigh, förbundsordförande HSB Riksförbund, med anledning av en tidigare diskussion om mina motioner till HSB Malmös årsstämma

Det smärtar mig att du är så negativt inställd till riksförbundet och jag har dessutom noterat att du i en av dina motioner föreslår att HSB Malmö skall utträda som medlem ur HSB Riksförbund. Jag hoppas givetvis att ditt förslag i denna del inte vinner stämmans gehör.


Mitt svar till HSB Riksförbund:

Utträde ur HSB Riksförbund
Ja, jag har en motion om utträde ur HSB Riksförbund. Jag hoppas att du läser denna motion särskilt noga, och inte bara fastnar på de få ord i denna motion som handlar om själva utträdet.

Motionen jag skrivit kommer inte att gå igenom. Detta tack vare HSB:s verkan för att skapa försoffade fullmäktigeledamöter som ställer till med mer skada för medlemmarna än nytta. Jag vet att du känner till den undermåliga kvaliteten på fullmäktigeledamöterna precis lika bra som jag, men jag tror tyvärr inte att du kommer att våga att öppet hålla med mig. Detta är ett av de största problemen inom HSB. Jag är inte alkoholist och jag har inte förutsättningarna för att kunna bli det heller, men en sak vet jag om detta. Det första steget mot ett "tillfrisknande" är att öppet våga erkänna de problem man har. Samma sak gäller inom HSB. Inte förrän HSB Riksförbund och regionerna erkänner och öppet vågar prata om de uppenbara problem som finns inom HSB så kommer HSB att kunna gå i rätt riktning.

Däremot kommer min motion kanske kunna väcka tankar om utträde ur HSB Riksförbund till kommande stämmor (och ev. t.o.m. i andra regioner). Så om det inte sker tydliga förbättringar kanske min motion om utträde ur HSB Riksförbund går igenom nästa år, eller året efter detta.

Kan bara kort tillägga att jag tycker du borde se min motion om utträde ur HSB Riksförbund som positiv. Nu har HSB Riksförbund ett ypperligt tillfälle att för första gången i historien redogöra för såväl fullmäktige som för medlemmarna varför en regionförening ska vara medlem i HSB Riksförbund. Det lär inte vara många (om någon) som vet detta (tips: lägg ut dessa skäl på HSB Riks webbplats).

Inget svar från HSB Riksförbund på det som jag framfört här ovan

Se även;
Tvångsmedlemskapet i HSB strider mot Europakonventionen
__________________
DET KRÄVS ETT HELT NYTT SÄTT ATT TÄNKA FÖR ATT LÖSA DE PROBLEM VI SKAPAT MED DET GAMLA SÄTTET ATT TÄNKA Think outside the box
Demokrati/rättvisa - öppenhet - insyn - information - engagemang - medlemsinflytande - medlemskontroll - ärlighet - moral - etik - ansvar - respekt - civilkurage... ETHOS, vad tusan är det?
Faktabanken - Sveriges bästa och mest heltäckande stadgar - Index - Visitkort för Forum För Alla i Bostadsrätt - Hyresnämnden!
För den trötta samhällskroppen vore kanske bästa boten ifall tankarna i toppen kom från roten.
Makten ska utgå från folket enligt grundlagen, men hur fungerar det i en brf?
Är HSB till för medlemmarna eller är medlemmarna till för HSB? - Avveckla HSB-ledamoten !!! - Engagera dig i din investering i ditt boende idag, i morgon kan det vara för sent!
Varje HSB-medlem har motionsrätt till HSB:s stämmor. Utnyttja dina rättigheter och skriv motioner till HSB (exempel).
Med retorik och härskartekniker undviker HSB att svara på frågor! - Fler Whistleblowers efterlyses!
6:13, 7:16 LEF (generalklausuler): Föreningsstämman, styrelsen eller ställföreträdare för föreningen (t.ex. mötesordförande) får inte ta beslut/företa en åtgärd som är ägnad att bereda en otillbörlig fördel åt en medlem eller någon annan till nackdel för föreningen eller annan medlem.
13 kap 1§ LEF: Om en styrelseledamot uppsåtligen eller av oaktsamhet skadar föreningen då han fullgör sitt uppdrag, skall han ersätta skadan. Detsamma gäller när skadan tillfogas en föreningsmedlem eller någon annan genom överträdelse av denna lag eller tillämplig årsredovisningslag eller genom överträdelse av stadgarna.
Kärnproblemen: 1. Protokoll (ska vara offentliga), 2. Stadgar 3. Revisorer, 4. Valberedning - Vi ska inte ha roller och regler som inte kan kontrolleras!
VEM SOM FÅR VARA OMBUD/BITRÄDE PÅ STÄMMA SKA INTE VARA BEGRÄNSAD!
UNDERHÅLLSPLANER I BRF & BUDGET MÅSTE OVILLKORLIGEN VARA OFFENTLIGA FÖR ALLA MEDLEMMAR & KÖPARE

Senast redigerad av Admin: 2009-05-18 klockan 11:29.
Svara med citat
  #2  
Gammal 2008-03-05, 09:25
Katten Georg Katten Georg är inte inloggad
Zetta-medlem
 
Reg.datum: Feb 2008
Inlägg: 192
Standard Utträde ur HSB

För några år sedan ställde jag frågan varför man inom HSB hade det "dubbla medlemskapet". Svaret jag fick var så uppmuntrande: "Det har alltid varit så". Alltså goddag yxskaft.
Svara med citat
Svara


Aktiva användare som för närvarande tittar på det här ämnet: 1 (0 medlemmar och 1 gäster)
 
Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att skriva inlägg
Du får inte skriva nytt inlägg
Du får inte besvara inlägg
Du får inte bifoga filer
Du får inte redigera dina inlägg

vB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Gå direkt till;Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 19:41.


vBuletin® Version 3.6.8 Copyright ©2000 - 2020.
Allt om bostadsrätt - Sveriges största sajt om bostadsrätter - Köpa bostadsrätt privat utan mäklare