Forum för alla i bostadsrätt
 

Backa   Forum för alla i bostadsrätt > Huvudforum > Bostadsrättsforum
Registrera FAQ Kalender Sök Dagens inlägg Markera forum som lästa

Bostadsrättsforum
Sveriges största och bästa samlingsplats för bostadsrättshavare! Syftet med detta forum är att värna om bostadsrättshavarnas intressen och utveckla/förbättra bostadsförhållanden för dem som bor i bostadsrätt, öka engagemanget samt att fungera som styrelsestöd och bistå med hjälp till övriga förtroendevalda i föreningen. Hur fungerar det i din brf? Vad är bra/dåligt? Vilken information önskar du? Vad behöver du hjälp med? Genom att uppmärksamma de problem och frågeställningar som finns i brf:ar kan vi alla påverka i riktning mot en bättre boendemiljö. Dela med dig av Dina kunskaper och erfarenheter! Läs FAQ för att lära dig mer om alla funktioner/finesser i detta forum! De 10 senaste inläggen. Frågor om forumets användning; Brf gästbok RSS-feed för detta forum med de senaste trådarna som du kan prenumerera på, utöver den möjlighet till prenumeration på ämnen som ges i forumet!
                            Skriv motioner!

Fler nyheter Mer nyheter Webbradio

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2013-04-12, 21:01
Korsdraget Korsdraget är inte inloggad
Yotta-medlem
 
Reg.datum: Feb 2009
Ort: Stockholm
Inlägg: 1 292
OBS! OBS! OBS! VVS+HSB = sjuka hus

Ett av sveriges mest inavlade branscher är VVS. Värme och ventilation orsakar skador för miljarder. Vi känner alla till Hålet i väggen. Dessa hål rekommenderas av VVS-konsultföretag. HSB har en egen entreprenör SELGA som på uppdrag av BRFs styrelse inkl HSBs representant, med rekommendation av HSBs tekniska rådgivare, har monterad dessa spaltventiler i hela Mälardalen. När vi ändå fixar fjärrvärme och nu byter fönster då måste det givetvis till spaltventiler.
Så här går det till: steg 1: Nytt fjärrvärmesystem. 2. Fel på ventilation. 3. Spaltventiler. 4 Lika bra att byta fönster när vi ändå jobbar med bågarna.

Stor varning således för byte av fönster också. En väl beprövad fras är att glaset är utslitet. Tror ni inte på mig? Det är faktiskt sant, på hedersord!

Just nu byter Riksbyggen en herrans massa fönster, jag lovar med samma VVS konsults rekommendation och billiga spaltventiler på köpet.

Ha en god helg önskar korsdraget

Ps. Pensionär, här finns det fakta att hämta om orsaken till fukt och mögel. Troligtvis inget som har funnits i underhållsplanen, inte ens den rullande. Ds.
Svara med citat
  #2  
Gammal 2013-04-12, 21:24
totiki totiki är inte inloggad
Yotta-medlem
 
Reg.datum: Aug 2008
Ort: sthlm
Inlägg: 2 204
Standard

Jag tror dig. Utan hedersord. Det är inte konstigt att drivna entreprenörer säljer fler tjänster eller mervärde som de brukar kalla det. Det är deras jobb.
Bättre att styrelserna skaffar sig lite skinn på näsan och lär sig tacka nej. Vär brevlåda är full med förslag på olika åtgärder varje vecka. Men dom som skickar dem har aldrig sett vårt hus så de vet inte vilka behov som föreligger. Ren chansning från deras sida. Kallas direkt reklam och är förhållandevis billigt att köpa.

Om man tillåter sin BRF handla det som kommer i brevlådan utan att fråga stämman och då tänker jag i första hand på fasadrenovering. Då ska man flytta, oavsett hur mycket man tycker om sitt boende. Känslor har inget med ekonomi att göra. Aldrig tidigare har jag sagt något mer sanningsenligt. Då bor man i en förening i sluttande plan.
__________________
STÄMMAN JUBLAR!! FANTASTISKT!! TROLLERI!! GÖR DET IGEN!!
Och När tycker Man? Att Evigheten Ska gå och Lägga sig?
Grottekvarnen ett Levande Slukhål!
Svara med citat
Svara


Aktiva användare som för närvarande tittar på det här ämnet: 1 (0 medlemmar och 1 gäster)
 
Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att skriva inlägg
Du får inte skriva nytt inlägg
Du får inte besvara inlägg
Du får inte bifoga filer
Du får inte redigera dina inlägg

vB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Gå direkt till;

Liknande ämnen
Ämne Startat av Forum Svar Senaste inlägg
Sjuka bostadspriser Admin Bostadspolitik, bostadsbyggande, priser, utveckling 0 2009-04-07 16:23Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 23:58.


vBuletin® Version 3.6.8 Copyright ©2000 - 2020.
Allt om bostadsrätt - Sveriges största sajt om bostadsrätter - Köpa bostadsrätt privat utan mäklare