Forum för alla i bostadsrätt
 

Backa   Forum för alla i bostadsrätt > Huvudforum > Bostadsrättsforum
Registrera FAQ Kalender Sök Dagens inlägg Markera forum som lästa

Bostadsrättsforum
Sveriges största och bästa samlingsplats för bostadsrättshavare! Syftet med detta forum är att värna om bostadsrättshavarnas intressen och utveckla/förbättra bostadsförhållanden för dem som bor i bostadsrätt, öka engagemanget samt att fungera som styrelsestöd och bistå med hjälp till övriga förtroendevalda i föreningen. Hur fungerar det i din brf? Vad är bra/dåligt? Vilken information önskar du? Vad behöver du hjälp med? Genom att uppmärksamma de problem och frågeställningar som finns i brf:ar kan vi alla påverka i riktning mot en bättre boendemiljö. Dela med dig av Dina kunskaper och erfarenheter! Läs FAQ för att lära dig mer om alla funktioner/finesser i detta forum! De 10 senaste inläggen. Frågor om forumets användning; Brf gästbok RSS-feed för detta forum med de senaste trådarna som du kan prenumerera på, utöver den möjlighet till prenumeration på ämnen som ges i forumet!
                            Skriv motioner!

Fler nyheter Mer nyheter Webbradio

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2013-03-20, 13:26
Korsdraget Korsdraget är inte inloggad
Yotta-medlem
 
Reg.datum: Feb 2009
Ort: Stockholm
Inlägg: 1 292
OBS! OBS! OBS! HSB-bostad med hög klass är en riskaffär

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/...t-misslyckande[url="http://http://www.svt.se/nyheter/regionalt/abc/hammarby-sjostad-ar-ett-misslyckande"]
Jag fixade inte länken hit, men videon går att se på adress ovan.

Nu har ABC uppmärksammat Hammarby Sjöstad.

För flera år sedan häcklades HSB för Hålet i väggen, dvs deras misslyckade ventilation. Dessutom gick inte alla fönster att öppna för de var felhängda. Husen har sjunket ner i lermarken. Husen står så tätt att solen inte kommer in in i många lägenheter, dessutom var det tänkt bli bostadsrätter för de som på Värmdö m fl ställen och flytta in till stan. Det är inte barnvänligt heller om nu jag förstått saken rätt. Men med sjö alldeles intill, så bad och båt är möjligt. Dessa lägenheter är extremt dyra att köpa och att äga. Vad sker nu?

Så hör jag att Sundbyberg har enorma problem med mögel också i nybyggda hus. Byggherre okänd för mig just nu.

Nu går HSB fram med att de vill bygga ett Tourning Torso i Stockholm, vid Västerbroplan. Så efter dessa gigantiska misslyckande i Malmö och i Hammarby Sjöstad så går de på med spikskor.

Jag säger som Strindberg: "det är synd om människorna".
Korsdraget
Svara med citat
  #2  
Gammal 2013-03-26, 17:06
Goran Goran är inte inloggad
Tera-medlem
 
Reg.datum: Feb 2008
Inlägg: 101
Standard Nytt Turning Torso, har HSB inget lärt?

Citat:
Ursprungligen skrivet av Korsdraget Visa inlägg

Nu går HSB fram med att de vill bygga ett Tourning Torso i Stockholm, vid Västerbroplan. Så efter dessa gigantiska misslyckande i Malmö och i Hammarby Sjöstad så går de på med spikskor.

Jag säger som Strindberg: "det är synd om människorna".
Korsdraget
Men mest synd är det om medlemmarna i HSB Malmö som har varit med och betalt detta skruvade hus. Och nu visar det sig att det inte finns några intressenter som är villiga att betala för ett hus vars värde likt en sten i vatten sjunker till botten.

Sen tillkommer ju nyheten om att det varit inbrott i Turning Torsos vinkällare och att någon stulit drycker som kanske varit tilltänkta som komplement till inköpt ostbricka. Lite synd är det allt om hyresgästerna i det skruvade och osäljbara huset. Nu lär det dock bli ordning och reda i vinkällaren eftersom man enligt Petra Sörling chef på Sundsfastigheter har installerat en kamera allt för att som hon uttrycker sig ”vidta en trygghetshöjande åtgärd”. Så nu har tryggheten återvänt i det skruvade huset. I varje fall i vinkällaren.
Svara med citat
  #3  
Gammal 2013-03-26, 19:01
Korsdraget Korsdraget är inte inloggad
Yotta-medlem
 
Reg.datum: Feb 2009
Ort: Stockholm
Inlägg: 1 292
Standard HSB riskaffär

Hej Göran,
Ja visst är det hemskt! I ärlighetens namn så var inte HSB inte ensam om att bygga Hammarby Sjöstad. Kommunen var byggherre. Det var flera som drev skumraskaffärer. T ex upphandlingen av ventilationssystem. Inte vann bästa alternativet, nej de tog en i gänget, känt för montering av spaltventiler, sk hål i väggen. Och sen HSB, en av de riktigt viktiga i det gänget. De som protesterade (kommunala tjänstemän, sk sakkunniga förlorade jobbet). Till och med stadsplanen var underkänt av arkitekt som granskade den. Tror faktiskt det var just den låga hållbarheten i grunden, sjöbotten säger väl allt!

I Sundbyberg är det "Förvaltaren" som har sjabblat. Har väl samma ventilationslösning kan jag tänka. 30 miljoner är det nu sagt att "misstaget" kostar. Vilket misstag är ff okänt. To be continued... som de säger på TV.

En öppen fb-grupp "Marieberg inget Manhattan" protesterar mot kommunens planer. Ytterligare en till protesterar "Rädda ekarna på Kungsholmen" Men HSB går på, en ny Tourning Torso skall byggas. där.

Titta på Katten George´s inlägg här om Tourning Torso. Det finns text för Snabba Cash nr 2 här på detta forumet.

Sen har de ju Avgälden, den går alltid att ändra, 2 % drabbar ingen, men HSB ökar sin kapitalbildning bums. (tillväxt?) Krävs endast en stadgeändring, lätt som en plätt.

Ja, det är synd om människorna.
/korsdraget
Svara med citat
Svara


Aktiva användare som för närvarande tittar på det här ämnet: 1 (0 medlemmar och 1 gäster)
 
Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att skriva inlägg
Du får inte skriva nytt inlägg
Du får inte besvara inlägg
Du får inte bifoga filer
Du får inte redigera dina inlägg

vB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Gå direkt till;

Liknande ämnen
Ämne Startat av Forum Svar Senaste inlägg
Media och bostad totiki Senaste Nytt 115 2015-04-28 22:07Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 15:21.


vBuletin® Version 3.6.8 Copyright ©2000 - 2020.
Allt om bostadsrätt - Sveriges största sajt om bostadsrätter - Köpa bostadsrätt privat utan mäklare