Forum för alla i bostadsrätt
 

Backa   Forum för alla i bostadsrätt > Huvudforum > Bostadsrättsforum
Registrera FAQ Kalender Sök Dagens inlägg Markera forum som lästa

Bostadsrättsforum
Sveriges största och bästa samlingsplats för bostadsrättshavare! Syftet med detta forum är att värna om bostadsrättshavarnas intressen och utveckla/förbättra bostadsförhållanden för dem som bor i bostadsrätt, öka engagemanget samt att fungera som styrelsestöd och bistå med hjälp till övriga förtroendevalda i föreningen. Hur fungerar det i din brf? Vad är bra/dåligt? Vilken information önskar du? Vad behöver du hjälp med? Genom att uppmärksamma de problem och frågeställningar som finns i brf:ar kan vi alla påverka i riktning mot en bättre boendemiljö. Dela med dig av Dina kunskaper och erfarenheter! Läs FAQ för att lära dig mer om alla funktioner/finesser i detta forum! De 10 senaste inläggen. Frågor om forumets användning; Brf gästbok RSS-feed för detta forum med de senaste trådarna som du kan prenumerera på, utöver den möjlighet till prenumeration på ämnen som ges i forumet!
                            Skriv motioner!

Fler nyheter Mer nyheter Webbradio

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2012-06-15, 22:07
tette tette är inte inloggad
Yotta-medlem
 
Reg.datum: Jan 2010
Ort: uppland
Inlägg: 1 895
Standard byggvaruhus

Som HSB:s reklamen säger-
medlemmarna är med och beslutar vart vinsten skall gå.

Mögligheternas ........

HSB Göta

googlar HSB göta årsstämmoprotokoll för att se medlemsbeslutet om att starta upp byggvaruhus, hittar intressant motion och som vanligt mycket uttömmande och väldiskuterat styrelsebehandling av motionen.

annars är det bara hotpot, på sökningen.
får återkomma, måååålllllllll.


http://www.hsb.se/polopoly_fs/1.2389...SB-ledamot.pdf

http://www.hsb.se/polopoly_fs/1.1323...ort%202010.pdf
Svara med citat
  #2  
Gammal 2012-06-16, 19:05
tette tette är inte inloggad
Yotta-medlem
 
Reg.datum: Jan 2010
Ort: uppland
Inlägg: 1 895
Standard mera drag under galoscherna

Månfärder nästa hemliga klubben HSBsatsning?

wikipedia:

" För att rationalisera och minska byggkostnaderna infördes en särskild HSB-standard som fick stå modell för svensk standardisering av byggandet. Under efterkrigstiden utvecklade HSB en rad egna industriverksamheter som t ex ett stenbrott för brytning av marmor i Kolmården och flera snickerifabriker. Dessa verksamheter avvecklades under 1980-talet. Fram till slutet av 1970-talet bedrev HSB småhusproduktion genom Borohus AB och man hade ett eget byggföretag, HSB Bygg AB, som avvecklades i slutet av 1990-talet samt ett vårdföretag Grannskapsservice AB som även det avvecklades i slutet av 1990-talet. HSB Bank som avlöste den gamla sparkassan bildades 1997 och såldes 2002. Bosparandet i HSB förvaltas numera av Swedbank."

Skandaler i HSB [redigera]

HSB har de senaste decennierna drabbats av ett antal skandaler [1]
1988: HSB köper 35 fastigheter för 1 miljard. Köpet startar en debatt om HSB:s bidrag till fastighetsbubblan och hur detta förhåller sig till HSB:s gamla folkrörelseideal.
1988: För att undvika konkurs i HSB Värmland går Riksförbundet in med en halv miljard kronor för att stötta bygget av en skidanläggning i Branäs.
1992: HSB:s produktionschef döms till två års fängelse för oegentligheter.
1995: Tusentals bosparare tar ut sina pengar efter uppgifter om att sparandet inte är säkert. Nio procent av sparkassan försvinner på några dagar. Efter avslöjandet att vd Rolf Trodin tilldelats en attraktiv lägenhet lämnar han sin post.
1996: Det avslöjas att en reklambyråchef anlitat en person för att spionera på TV4-journalisten Bim Enström och det påstås att vd:n för HSB Stockholm skulle ha initierat detta.
2007: Slutnotan för skyskrapan Turning Torso blir över en miljard kronor dyrare än planerat. Vd Johnny Örbeck och två andra personer döms för trolöshet mot huvudman. I samband med byggandet av skyskrapan köpte HSB Malmö ett fastighetsbolag för 22 miljoner kr, trots att värdet bara ansågs vara 100 000 kr.
2008: Sydsvenska dagbladet gör en rad avslöjanden om hur ledningen i HSB Skåne skaffat sig och sina anhöriga dyra förmåner på medlemmarnas bekostnad. Detta leder först till att vd Roy Hansson, ordföranden Larry Andow och vice ordföranden Britt-Marie Larsson avgår. Efter en föreningsstämma i maj 2008 avsätts sedan hela styrelsen.
Referenser [redigera]

^ ”Härdsmältan i HSB”. Fokus. 2008-05-28. Läst 2008-12-18.
Svara med citat
Svara


Aktiva användare som för närvarande tittar på det här ämnet: 1 (0 medlemmar och 1 gäster)
 
Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att skriva inlägg
Du får inte skriva nytt inlägg
Du får inte besvara inlägg
Du får inte bifoga filer
Du får inte redigera dina inlägg

vB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Gå direkt till;Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 02:24.


vBuletin® Version 3.6.8 Copyright ©2000 - 2020.
Allt om bostadsrätt - Sveriges största sajt om bostadsrätter - Köpa bostadsrätt privat utan mäklare