Forum för alla i bostadsrätt
 

Backa   Forum för alla i bostadsrätt > Huvudforum > Bostadsorganisationerna HSB, Riksbyggen, SBC - Fullmäktige
Registrera FAQ Kalender Sök Dagens inlägg Markera forum som lästa

Bostadsorganisationerna HSB, Riksbyggen, SBC - Fullmäktige
HSB-ledamoten, HSB:s strategi/prioritering, fördelar/nackdelar med att vara med i HSB/Riksbyggen/SBC, utträde, bostadspolitik, kooperativt tänkande, tillvarata/främja medlemmarnas ekonomiska intresse, certifiering, medlemsavgift, etc. Vikten av att påverka bostadsorganisationen! RSS-feed för detta forum om HSB, Riksbyggen, Bostadsrätterna, etc, som du kan prenumerera på, utöver den möjlighet till prenumeration på ämnen som ges i forumet!

Fler nyheter Mer nyheter Webbradio

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2012-05-23, 09:30
Admins avatar
Admin Admin är inte inloggad
Systemadministratör
 
Reg.datum: Feb 2008
Ort: Malmö
Inlägg: 6 423
Granskning Mygel av Claes Caroli/Rolf Brandt m.fl i Arne Axrups stipendiefond, HSB Malmö?

I tråden;
HSB Malmös styrelseordförande självutnämnd i Arne Axrups stipendiefond?
har jag försökt få svar från HSB Malmös styrelseordförande Claes Caroli på 18 frågor om Arne Axrups stipendiefond;

1. När håller ni nästa styrelsemöte i Arne Axrups stipendiefond (där jag gissar att Birgitta Nilsson och Rolf Brandt ingår i den anonyma styrelsen)?

2. Jag önskar erhålla en kopia av stadgarna för Arne Axrups stipendiefond.

3. Vem har utsett dig, Claes Caroli, att företräda denna fond och bestämma vem som ska erhålla stipendier?

4. Om jag idag vill nominera någon till Arne Axrups stipendiefond, vilka förutsättningar gäller för dem som kan kan erhålla stipendium enligt regelverket för stipendiefonden? Kan t.ex. medlemmar utanför HSB erhålla stipendier?
Vilka förutsättningar gäller enligt fondens stadgar för vilka som är nominerbara? Dvs vad är den exakta formuleringen i stadgarna avseende vem som kan nomineras (för att kunna veta om det t ex måste vara medlemmar i HSB, medlemmar i HSB Malmö, föreningar, juridiska personer eller vem som helst?)

5. Vem ingår i valberedningen för fonden?

6. Hur väljs styrelsen i Arne Axrups stipendiefond?

7. Har stipendiefonden inga stämmor (eller informationsträffar överhuvudtaget) för oss som är tvångsmedlemmar?

8. Jag önskar kopia av protokoll där du och resten av den anonyma stipendiefondens styrelse beslutar om jag ska erhålla svar på mina frågor och ovanstående allmänna dokument.

9. Hur många ska vara ledamöter i stipendiefonden enligt stadgarna, och vilka, utöver dig, är ledamöter i denna fond idag?

10. Hur och när har den eller de personer (Rolf Brandt?) som inte ingår i HSB Malmös styrelse valts som ledamot i Arne Axrups stipendiefond?

11. På vilken stämma (dvs i vilket årsstämmoprotokoll) för HSB Malmö har det diskuterats om att starta upp Arne Axrups stipendiefond (eller hur gick det till rent praktiskt att fonden startade)?

Jag noterade att det inte stod ett ord om Arne Axrups stipendiefond i HSB Malmös årsstämmoprotokoll för år 1995 (det år det hävdas av HSB Malmö att fonden beslutades om och startades upp).

Om inte beslut tagits på en stämma om Arne Axrups stipendiefond så ser jag inte hur det kan ha gått till att beslutet om fonden kommit till stånd. Knappast sannolikt att detta skulle skett genom ett direktutskick till alla brf:ar i Malmö eftersom det skulle vara väldigt omständigt och komplicerat. Dessutom hade det omöjligen blivit den uppslutning det blev om det inte var ett stämmobeslut, så det faller definitivt på sin egen orimlighet att beslutet tagits på annat sätt än direkt eller indirekt via en stämma.

12. Varför är Arne Axrups stipendiefond maximalt sluten? Inga stämmor, inga öppna möten, inga redovisade protokoll, ingen redovisning av vilka som nominerats eller av vem/vilka nomineringar skett, ingen redovisning av hur mycket pengar fonden har att tillgå, ingen information, inga löpande uppdateringar, etc, etc. Vad exakt planerar du (och övriga ledamöter i fonden) att göra för att insyn ska finnas i denna fond i framtiden?

13. Hur mycket pengar finns det i fonden idag?

14. Vem kontrollerar fonden, dvs vilka kontrollorgan finns? Revisor (i så fall vem?)?

15. Vem/vilka nominerade föregående års stipendiater?

16. Fanns det 2011 någon som nominerats som inte erhöll något stipendium, och i så fall på vilka grunder rent konkret?

17. Vilka har nominerats till Arne Axrups stipendiefond sedan årsstämman 2011?

18. Varför nämnde du inte Arne Axrups stipendiefond med ett enda ord på årsstämman 2012?


Inte en enda av ovanstående frågor vågar Claes Caroli svara på, utan skriver nu (22/5 2012) i stället följande "idiotsvar";

Citat:
Arne Axerups stipendiefond är en ideell förening.

HSB Malmö är tillsammans med 159 bostadsrättsföreningar medlem i föreningen.

Föreningens historik finns på HSB Malmö´s hemsida.

Det är viktigt att sprida information om denna förening som har till syfte att genom stipendier främja den kooperativa idén och dess utveckling.

Jag tackar dig för dina synpunkter och frågor och jag skall se till att föreningens information utvecklas.

Med vänlig hälsning
Claes Caroli
Jag svarade omedelbart följande;

Claes Caroli !

Jag har sedan den 1 februari 2012, med ett 20-tal påminnelser, försökt få dig att besvara mina frågor om Arne Axrups stipendiefond. Du har utlovat svar på mina frågor, men tydligen är dina löften inte vatten värt.

Efter snart 4 månader besvarar du inte en enda av mina 18 frågor. Istället kopierar du en allmän text från HSB Malmös hemsida med tillägget;
"Föreningens historik finns på HSB Malmö´s hemsida".
Som du och Rolf Brandt mycket väl vet finns där inga svar på någon av mina frågor, utan texten på HSB Malmös hemsida är skriven på ett så intetsägande och meningslöst sätt som möjligt. Precis som alla dina "svar" på frågor.

Därefter skriver du dina floskler utan fäste i verkligheten;
"Det är viktigt att sprida information om denna förening som har till syfte att genom stipendier främja den kooperativa idén och dess utveckling.".
Men att "sprida information" genom att besvara några frågor vill inte du och Rolf Brandt.
Alltså finns det nu svart på vitt att ni ljuger!

Du och Rolf Brandt upplever således mina frågor om Arne Axrups stipendiefond alltför känsliga för er själva för att ni skulle våga svara på mina frågor, eller hur?

Är det så att om mina frågor besvarats skulle ett omfattande mygel inom denna fond avslöjas? Det är svårt att tolka dina och Rolf Brandts försök att dölja så mycket som möjligt om Arne Axrups stipendiefond på annat sätt.

Avslutningsvis skriver du;
"Jag tackar dig för dina synpunkter och frågor och jag skall se till att föreningens information utvecklas.".
Claes, det enda du ser till är att informationen reduceras. Bättre bevis för detta än denna mejlsekvens går väl inte att få? Du försöker reducera insynen i HSB Malmö till max, och nu försöker du och Rolf Brandt med gemensamma krafter även insynsskydda Arne Axrups stipendiefond så mycket ni kan.

Hur kan du sova om nätterna när du beter dig så här ofattbart illa och nonchalant mot de medlemmar det egentligen är tänkt att du ska arbeta för?

Besvara nu mina 18 frågor, tack!


Vad är det som Claes Caroli och Rolf Brandt är så rädda för att det ska komma fram om Arne Axrups stipendiefond? Så länge ingen fullmäktigeledamot värnar om HSB Malmös påstådda 43.000 medlemmar kommer naturligtvis Claes Caroli, Rolf Brandt med flera att fortsätta försöka dölja så mycket som möjligt.

Se även;
Sanningen om Arne Axrups stipendiefond

Claes Caroli (styrelseordförande HSB Malmö) / Styrelsen lurar HSB Malmös medlemmar om Arne Axrups stipendiefond - År 2013
__________________
DET KRÄVS ETT HELT NYTT SÄTT ATT TÄNKA FÖR ATT LÖSA DE PROBLEM VI SKAPAT MED DET GAMLA SÄTTET ATT TÄNKA Think outside the box
Demokrati/rättvisa - öppenhet - insyn - information - engagemang - medlemsinflytande - medlemskontroll - ärlighet - moral - etik - ansvar - respekt - civilkurage... ETHOS, vad tusan är det?
Faktabanken - Sveriges bästa och mest heltäckande stadgar - Index - Visitkort för Forum För Alla i Bostadsrätt - Hyresnämnden!
För den trötta samhällskroppen vore kanske bästa boten ifall tankarna i toppen kom från roten.
Makten ska utgå från folket enligt grundlagen, men hur fungerar det i en brf?
Är HSB till för medlemmarna eller är medlemmarna till för HSB? - Avveckla HSB-ledamoten !!! - Engagera dig i din investering i ditt boende idag, i morgon kan det vara för sent!
Varje HSB-medlem har motionsrätt till HSB:s stämmor. Utnyttja dina rättigheter och skriv motioner till HSB (exempel).
Med retorik och härskartekniker undviker HSB att svara på frågor! - Fler Whistleblowers efterlyses!
6:13, 7:16 LEF (generalklausuler): Föreningsstämman, styrelsen eller ställföreträdare för föreningen (t.ex. mötesordförande) får inte ta beslut/företa en åtgärd som är ägnad att bereda en otillbörlig fördel åt en medlem eller någon annan till nackdel för föreningen eller annan medlem.
13 kap 1§ LEF: Om en styrelseledamot uppsåtligen eller av oaktsamhet skadar föreningen då han fullgör sitt uppdrag, skall han ersätta skadan. Detsamma gäller när skadan tillfogas en föreningsmedlem eller någon annan genom överträdelse av denna lag eller tillämplig årsredovisningslag eller genom överträdelse av stadgarna.
Kärnproblemen: 1. Protokoll (ska vara offentliga), 2. Stadgar 3. Revisorer, 4. Valberedning - Vi ska inte ha roller och regler som inte kan kontrolleras!
VEM SOM FÅR VARA OMBUD/BITRÄDE PÅ STÄMMA SKA INTE VARA BEGRÄNSAD!
UNDERHÅLLSPLANER I BRF & BUDGET MÅSTE OVILLKORLIGEN VARA OFFENTLIGA FÖR ALLA MEDLEMMAR & KÖPARE

Senast redigerad av Admin: 2013-04-23 klockan 19:02.
Svara med citat
  #2  
Gammal 2012-05-23, 22:44
tette tette är inte inloggad
Yotta-medlem
 
Reg.datum: Jan 2010
Ort: uppland
Inlägg: 1 895
Standard fina brsoschyren

Arne Axrups stipendiefond efterlyser kandidater till årets stipendium

157 föreningar x 10 kr x 18 år = 28 260 kr + lite ränta avrundar vi till att fonden hittillls fått in 30 000 kr.

Minus detta fyrfärgstryck, lite arvode till Caroli, Brandt, och Birgitta så finns inte många kronor kvar?

Glömde att man delat ut fina priser också, kom inte ihåg om man fick brödrost eller något mera kollektivt föreningspris.

HSB kan trolla? Bäst vore nog om de gjorde en riktig Labero, trollade bort sig själva.

Senast redigerad av Admin: 2012-06-08 klockan 18:00. Anledning: Hyffsat till länk
Svara med citat
  #3  
Gammal 2012-05-24, 11:07
Admins avatar
Admin Admin är inte inloggad
Systemadministratör
 
Reg.datum: Feb 2008
Ort: Malmö
Inlägg: 6 423
Granskning Stipeindiefond utan pengar?

Citat:
Ursprungligen skrivet av tette Visa inlägg
157 föreningar x10kr x 18år = 28 260kr lite ränta avrundar vi till att fonden hittillls fått in 30 000kr.
Ja, men frågan är om det ens är så mycket.
Jag ser inte från någon redovisning (varken de 157 brf:arna eller HSB Malmös årsredovisningar) att några pengar gått in i Arne Axrups stipendiefond sedan starten, och då borde det bara finnas 157 brf:ar x 10 kr/medlem = x kr + ränta. Minus ca 10.000-40.000 kr i stipendier.

Därav att jag ställt den obesvarade frågan;
Citat:
Ursprungligen skrivet av Admin Visa inlägg
13. Hur mycket pengar finns det i fonden idag?
__________________
DET KRÄVS ETT HELT NYTT SÄTT ATT TÄNKA FÖR ATT LÖSA DE PROBLEM VI SKAPAT MED DET GAMLA SÄTTET ATT TÄNKA Think outside the box
Demokrati/rättvisa - öppenhet - insyn - information - engagemang - medlemsinflytande - medlemskontroll - ärlighet - moral - etik - ansvar - respekt - civilkurage... ETHOS, vad tusan är det?
Faktabanken - Sveriges bästa och mest heltäckande stadgar - Index - Visitkort för Forum För Alla i Bostadsrätt - Hyresnämnden!
För den trötta samhällskroppen vore kanske bästa boten ifall tankarna i toppen kom från roten.
Makten ska utgå från folket enligt grundlagen, men hur fungerar det i en brf?
Är HSB till för medlemmarna eller är medlemmarna till för HSB? - Avveckla HSB-ledamoten !!! - Engagera dig i din investering i ditt boende idag, i morgon kan det vara för sent!
Varje HSB-medlem har motionsrätt till HSB:s stämmor. Utnyttja dina rättigheter och skriv motioner till HSB (exempel).
Med retorik och härskartekniker undviker HSB att svara på frågor! - Fler Whistleblowers efterlyses!
6:13, 7:16 LEF (generalklausuler): Föreningsstämman, styrelsen eller ställföreträdare för föreningen (t.ex. mötesordförande) får inte ta beslut/företa en åtgärd som är ägnad att bereda en otillbörlig fördel åt en medlem eller någon annan till nackdel för föreningen eller annan medlem.
13 kap 1§ LEF: Om en styrelseledamot uppsåtligen eller av oaktsamhet skadar föreningen då han fullgör sitt uppdrag, skall han ersätta skadan. Detsamma gäller när skadan tillfogas en föreningsmedlem eller någon annan genom överträdelse av denna lag eller tillämplig årsredovisningslag eller genom överträdelse av stadgarna.
Kärnproblemen: 1. Protokoll (ska vara offentliga), 2. Stadgar 3. Revisorer, 4. Valberedning - Vi ska inte ha roller och regler som inte kan kontrolleras!
VEM SOM FÅR VARA OMBUD/BITRÄDE PÅ STÄMMA SKA INTE VARA BEGRÄNSAD!
UNDERHÅLLSPLANER I BRF & BUDGET MÅSTE OVILLKORLIGEN VARA OFFENTLIGA FÖR ALLA MEDLEMMAR & KÖPARE

Senast redigerad av Admin: 2013-04-23 klockan 18:50.
Svara med citat
  #4  
Gammal 2012-05-25, 22:16
Korsdraget Korsdraget är inte inloggad
Yotta-medlem
 
Reg.datum: Feb 2009
Ort: Stockholm
Inlägg: 1 287
Granskning Är detta känt?

Propå snedvridna demokratisyn. Efter att granskat Caroli ytligt så finner jag att andra intressen än de demokratiska dominerar.
Herr Caroli är styrelseledamot eller ordförande:

1. HSB Sundsfastigheter AB, VD MKP Carlsson. Bifirman Tourning Torso, Fastighet Orien i Malmö.
2. HSB Malmö ek förening
3. HSB Bo Service i Malmö AB
4. Fastighets AB Lekatten 4 Värdepapper, Tourning Torso
5. HSB Försäkrings AB,Stockholm, ej F-skatt,
6. Caroli Juristbyrå F-skatt
7. HSB Bostadsrättsförening Näset, privat, ej AB. Ingen Fskatt
OBS! Juristbyrån betalar F-skatt, vilket i övrigt är bristvara.
Ernst &Young är revisor, inte Borevision!

Källa: Sökmotorn 123.nu. Koncerner, HSB, HSB Försäkrings AB, osv
Svara med citat
  #5  
Gammal 2012-05-25, 23:32
tette tette är inte inloggad
Yotta-medlem
 
Reg.datum: Jan 2010
Ort: uppland
Inlägg: 1 895
Standard sständigt detta hsb hemlighetsmakeri

hsb hemsida

"Axrups Stipendiefond
Fonden kom till på initiativ av bostadsrättföreningarna 1995 med syftet ”att främja den kooperativa idén”.

Bostadsrättsföreningarna i HSB Malmö bildade fonden som en present åt avgående verkställande direktören Arne Axrup genom att bli medlemmar och erlägga tio kronor per medlem till fonden."

Alla Bolag.

I 4 år hade Caroli de insamlade stålarna i fickan?
http://www.allabolag.se/8465014937/verksamhet
Svara med citat
Svara


Aktiva användare som för närvarande tittar på det här ämnet: 1 (0 medlemmar och 1 gäster)
 
Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att skriva inlägg
Du får inte skriva nytt inlägg
Du får inte besvara inlägg
Du får inte bifoga filer
Du får inte redigera dina inlägg

vB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Gå direkt till;

Liknande ämnen
Ämne Startat av Forum Svar Senaste inlägg
Vad menade Claes Caroli (HSB Malmö) på årsstämman 2012? Holger Bostadsorganisationerna HSB, Riksbyggen, SBC - Fullmäktige 11 2013-01-21 14:15
HSB Malmö Claes Caroli/Birgitta Nilssons agerande på utträdesstämma nr 2 misteln Bostadsorganisationerna HSB, Riksbyggen, SBC - Fullmäktige 12 2013-01-18 10:34
Lögner av Claes Caroli, styrelseordförande HSB Malmö Admin Bostadsorganisationerna HSB, Riksbyggen, SBC - Fullmäktige 16 2012-06-23 12:08
HSB Malmös styrelseordförande självutnämnd i Arne Axrups stipendiefond? Admin Bostadsorganisationerna HSB, Riksbyggen, SBC - Fullmäktige 26 2012-06-08 23:07
HSB Malmö/Claes Caroli stoppar motioner ! Admin Bostadsorganisationerna HSB, Riksbyggen, SBC - Fullmäktige 13 2010-02-05 11:50Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 22:53.


vBuletin® Version 3.6.8 Copyright ©2000 - 2019.
Allt om bostadsrätt - Sveriges största sajt om bostadsrätter - Köpa bostadsrätt privat utan mäklare