Forum för alla i bostadsrätt
 

Backa   Forum för alla i bostadsrätt > Huvudforum > Bostadsorganisationerna HSB, Riksbyggen, SBC - Fullmäktige
Registrera FAQ Kalender Sök Dagens inlägg Markera forum som lästa

Bostadsorganisationerna HSB, Riksbyggen, SBC - Fullmäktige
HSB-ledamoten, HSB:s strategi/prioritering, fördelar/nackdelar med att vara med i HSB/Riksbyggen/SBC, utträde, bostadspolitik, kooperativt tänkande, tillvarata/främja medlemmarnas ekonomiska intresse, certifiering, medlemsavgift, etc. Vikten av att påverka bostadsorganisationen! RSS-feed för detta forum om HSB, Riksbyggen, Bostadsrätterna, etc, som du kan prenumerera på, utöver den möjlighet till prenumeration på ämnen som ges i forumet!

Fler nyheter Mer nyheter Webbradio

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2011-11-03, 19:26
insidern insidern är inte inloggad
Tera-medlem
 
Reg.datum: Jan 2010
Inlägg: 105
Standard HSB brf Roxen Rolf Brandts snedvridna demokratisyn

På HSB Malmös årsstämma den 7 maj i år så var det ju inlämnat en del motioner som skulle behandlas av fullmäktigeledamöterna på denna stämma. Efter ett tal som kan betecknas som direkt förolämpande mot vissa motionärer av ordförande Claes Caroli så skulle man då bestämma hur dessa motioner skulle behandlas.

En av dem som begärde ordet var Rolf Brandt, brf Roxen som uttryckte sig på följande sätt:

Eftersom en förlikning är gjord i tingsrätten så utgår man ju faktiskt i demokratisk ordning och enligt alla lagar o förordningar att man följer det beslutet som man har samtyckt till. Och det är mig en fullständig gåta att man på ett sätt vill att det ska vara precis millimeterrättsvisa och nästa fas så bryr man sig inte om vad den juridiska processen har sagt. Tack.

Undrar om han själv förstod vad han sagt? Tror knappast att det var någon i församlingen som begrep vad han egentligen menade. Kritiserade han verkligen HSB Malmö för att inte följa beslutet som man tidigare samtyckt till? Hans ilskna uppsyn tydde på något helt annat.

Och något senare sa han så här: Det talas om en hatstämning jag upplever Claes Carolis anförande som objektivt, sakligt och en information som vi skulle kunna ta ställning till på motionerna.

Alltså objektivt och sakligt. Ett anförande så till bristningsgränsen fyllt av det ena okvädningsordet efter det andra mot medlemmar i HSB Malmö.
Menade verkligen Rolf Brandt att påhopp på enskilda medlemmar har med demokrati att göra?

Det är majoriteten som bestämmer i en demokrati. Men det är viktigt att komma ihåg att minoriteten också har rättigheter. Majoriteten får aldrig förtrycka minoriteten.
Något att tänka på för Rolf Brandt !

Se även;
HSB Malmös lekmannarevisors (Tommy Johansson, brf Sandstenen) skrämmande demokratisyn

HSB brf Pukan Andreas Ollén snedvridna demokratisyn

HSB brf Sundsterassen Leif Kristoffersson snedvridna demokratisyn

HSB brf Henriksdal Lars-Inge Lundberg snedvridna demokratisyn

HSB brf Henriksdal Ronny Petersson snedvridna demokratisyn

HSB brf Ida Lillemor Olofsson snedvridna demokratisyn

HSB Malmö Bospargrupps Jan Engman snedvridna demokratisyn

Senast redigerad av Admin: 2012-01-30 klockan 11:15. Anledning: Lagt till länkar i samma ämne
Svara med citat
  #2  
Gammal 2012-01-16, 18:20
Fredde Fredde är inte inloggad
Giga-medlem
 
Reg.datum: Mar 2008
Inlägg: 82
Standard Hög tid för time out

Rolf Brandt, mannen som upplevde Claes Carolis tal som objektivt och sakligt han verkar mera ägna sig åt förföljelse av medlem som lämnat in motioner än åt medlemsnytta och verkar inte särskilt intresserad av att nå fram till sanningen. I hans värld är Claes Caroli sanningen. Detta vore ju inget problem mer än för honom om det inte var så att herr Brandt även sitter i valberedningen i HSB Malmö.

Med hans syn på vad som är objektivt och sakligt så vore det önskvärt att organisationen snabbt ser till att välja bort honom. Kan man hoppas på det?
Svara med citat
  #3  
Gammal 2012-02-29, 10:48
insidern insidern är inte inloggad
Tera-medlem
 
Reg.datum: Jan 2010
Inlägg: 105
Standard Motionstips…..

Vi närmar oss nu årsstämman 2012 i HSB Malmös regi. Då kommer naturligtvis motioner från engagerade medlemmar att lämnas in för behandling och beslut. Som alla vet så är det bara promilletal som gäller när det handlar om vilka motioner som HSB Malmös styrelse bifaller. Anledningen till detta är ju att HSB Malmös styrelse alltid tror sig veta bäst. Därför blir resultatet av inlämnade motioner alltid detsamma, nämligen avslag.

Nu har det ju sedan årsstämman 2011 öppnat sig helt nya möjligheter att få bifall på sina inlämnade motioner eftersom de förslag som vissa fullmäktigeledamöter framförde under motionsbehandlingen livligt applåderades på stämman. Dessa applåder är ju ett bevis på att framförda åsikter föll fullmäktigeledamöterna i smaken.

Ett exempel på en motion som av ovan nämnda skäl med stor sannolikhet kommer att bifallas är om Rolf Brandt, brf Roxen lämnar in en motion enligt följande:

Bakgrund: Eftersom en förlikning är gjord i tingsrätten så utgår man ju faktiskt i demokratisk ordning och enligt alla lagar o förordningar att man följer det beslutet som man har samtyckt till. Och det är mig en fullständig gåta att man på ett sätt vill att det ska vara precis millimeterrättsvisa och nästa fas så bryr man sig inte om vad den juridiska processen har sagt. Tack.Och något senare sa jag så här:
Det talas om en hatstämning jag upplever Claes Carolis anförande som objektivt, sakligt och en information som vi skulle kunna ta ställning till på motionerna.

Yrkar att:
1 A. Claes Carolis objektiva och sakliga anförande på stämman 2011 ska utgöra riktmärke för kommande anföranden.

1 B. Efter förlikning i tingsrätten så är det motparten till HSB Malmö som ovillkorligen ska följa det beslut som båda parter har samtyckt till. Allt annat är odemokratiskt.

PS! Vill också passa på att tacka för applåderna jag fick på stämman(2011)


Om nu inte Rolf Brandt har inlämnat någon motion med denna innebörd till årets stämma så kommer det ju en ny stämma2013. Kanske kan han få någon av sina kompisar i HSB Malmös valberedning att skriva under denna motion.
Svara med citat
  #4  
Gammal 2012-05-25, 18:12
insidern insidern är inte inloggad
Tera-medlem
 
Reg.datum: Jan 2010
Inlägg: 105
Standard Rena rama Rolf

Inte kom det någon motion från Rolf Brandt inte. Hur tänker egentligen Rolf Brandt? Han uppfattar alltså sin polare Claes Carolis hattal som objektivt och sakligt. Mycket kan man säga om herr Brandt men kunskapen om innebörden i orden objektiv och saklig saknar han helt.

När han sen dessutom påstår att detta hattal är en information som han och andra skulle kunna ta ställning till ja då börjar man allvarligt fundera på hur det står till i den del av kroppen som styr de ord som via stämbanden kommer till församlingens kännedom.

Till Rolf Brandt kan man väl bara säga: kör på det kan bara bli bättre.
Svara med citat
Svara


Aktiva användare som för närvarande tittar på det här ämnet: 1 (0 medlemmar och 1 gäster)
 
Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att skriva inlägg
Du får inte skriva nytt inlägg
Du får inte besvara inlägg
Du får inte bifoga filer
Du får inte redigera dina inlägg

vB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Gå direkt till;

Liknande ämnen
Ämne Startat av Forum Svar Senaste inlägg
HSB brf Pukan Andreas Olléns snedvridna demokratisyn insidern Bostadsorganisationerna HSB, Riksbyggen, SBC - Fullmäktige 14 2013-01-04 11:08
HSB brf Henriksdal Ronny Peterssons snedvridna demokratisyn insidern Bostadsorganisationerna HSB, Riksbyggen, SBC - Fullmäktige 6 2013-01-01 18:09
HSB brf Ida Lillemor Olofssons snedvridna demokratisyn insidern Bostadsorganisationerna HSB, Riksbyggen, SBC - Fullmäktige 5 2012-12-27 14:07
HSB brf Sundsterassen Leif Kristofferssons snedvridna demokratisyn insidern Bostadsorganisationerna HSB, Riksbyggen, SBC - Fullmäktige 12 2012-12-16 17:44
HSB Malmö Bospargrupps Jan Engmans snedvridna demokratisyn insidern Bostadsorganisationerna HSB, Riksbyggen, SBC - Fullmäktige 13 2012-12-03 11:23Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 00:05.


vBuletin® Version 3.6.8 Copyright ©2000 - 2019.
Allt om bostadsrätt - Sveriges största sajt om bostadsrätter - Köpa bostadsrätt privat utan mäklare