Forum för alla i bostadsrätt
 

Backa   Forum för alla i bostadsrätt > Huvudforum > Juridik - Stadgar och Lagar - BrL, LEF
Registrera FAQ Kalender Sök Dagens inlägg Markera forum som lästa

Juridik - Stadgar och Lagar - BrL, LEF
Tolkningar av lagar och stadgar, Likabehandlingsprincipen, Lagen om ekonomiska föreningar (LEF), Bostadsrättslagen (BrL), vårdplikt, lydnadsplikt, lojalitetsplikt, informationsplikt, jäv (styrelse/stämma, för revisorer, HSB-representant, ledamöter, mötesordförande, m.fl.), trivselföreskrifter. Faktabanken innehåller många viktiga tips! Faktabanken RSS-feed för juridikforumet som du kan prenumerera på, utöver den möjlighet till prenumeration på ämnen som ges i forumet!

Fler nyheter Mer nyheter Webbradio

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2009-08-25, 13:21
alexlinn alexlinn är inte inloggad
Medlem
 
Reg.datum: Aug 2009
Inlägg: 1
Standard Nät på balkong i brf

Jag har fåglar som jag ger möjlighet att flyga fritt i min lägenhet. Eftersom jag inte vill att de ska flyga bort har jag ett nät på balkongen. Jag fick fåglarna mitt under semestertiden och kunde inte få kontakt med någon i styrelsen om nätet. I våra stadgar står förstås att man inte får vidta "avsevärda förändringar" av balkongen.

För att få hjälp med att tolka detta och kunna skydda fåglarna under den varma tid när man vill ha sin balkongdörr öppen, kontaktade jag hyresgästföreningens jurist som sa att jag inte fick montera fast något i balkongen som kunde förorsaka skada samt att jag borde tala med mina närmaste grannar som kunde ha synpunkter på utseende el dyl. Jag frågade alla mina grannar ,som inte hade något att invända under förutsättning att det blev estetiskt tilltalande samt att fåglarna inte skulle störa någon om de vistades ute någon gång. Jag lät bygga en ram som nätets spänts på och som står på balkongräcket utan att var fastmonterad. Jag har bundit fast ramen vid räcket på två ställen för att det inte ska kunna falla ner och åsamka skada hos grannen under.

Nu anser några i styrelsen att nätet innebär "avsevärd förändring" medan andra inte håller med. Detta har inneburit att styrelsens sammanträdestid har upptagits av att diskutera detta i st f viktigare frågor. En av styrelseledamöterna kom hem till mig och meddelade detta samt att styrelsen kunde godkänna nätet under förutsättning att jag monterade ned nätet under de två kallaste månaderna för att sedan montera upp det igen.

Att montera ned nätet när jag inte absolut behöver det är mycket enkelt och det har då inte lämnat något spår på balkongen, men tyvärr kommer nätet att skadas och hela konstruktionen bli tvungen att göras om till avsevärd kostnad för mig (det kostade åtskilliga hantverkstimmar förutom materialet) . En annan styrelseledamot sa att om jag bara hade ställt ramen på golvet innanför räcket skulle styrelsen inte ha kunnat invända. Att ställa ramen på räcket tyckte jag och mina grannar blev estetiskt mer tilltalande och dessutom krävde det mindre material.

Alla mina grannar tycker att min balkong är ett trevligt inslag och känner sig inte störda och balkongen har inte åverkats på något sätt. Balkongen kan bara ses av mina närmaste grannar samt av någon som passerar på gatan och spanar in på vår gård. Den styrelseledamot som besökte mig sa att ingen av mina grannar utan någon boende "vän av ordning" i området som passerat och råkat vända ögonen mot min balkong hade lämnat in klagomål till styrelsen, som då genast ålade mig att ta bort nätet. Jag kan förstå att de trodde att detta var en fast montering , men det är det alltså inte , vilket de själva har kunnat konstatera.

Vad kan hända om jag vägrar att gå med på styrelsens, i mitt tycke konstiga , villkor?

Senast redigerad av Admin: 2010-11-29 klockan 10:55.
Svara med citat
Svara


Aktiva användare som för närvarande tittar på det här ämnet: 1 (0 medlemmar och 1 gäster)
 
Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att skriva inlägg
Du får inte skriva nytt inlägg
Du får inte besvara inlägg
Du får inte bifoga filer
Du får inte redigera dina inlägg

vB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Gå direkt till;

Liknande ämnen
Ämne Startat av Forum Svar Senaste inlägg
Uteplats och balkong - utemiljö bostadsrättsförening Admin Faktabanken 5 2018-02-27 22:21
Inglasning av balkong till bostadsrätt jakethecake Juridik - Stadgar och Lagar - BrL, LEF 2 2010-12-05 15:25
Bygga altan/balkong - ROT-avdrag för brf? Pontifex Juridik - Stadgar och Lagar - BrL, LEF 2 2009-09-15 17:07
Förnya bygglov för balkong i brf Admin Juridik - Stadgar och Lagar - BrL, LEF 0 2009-03-30 18:03
Balkongrenovering - vem betalar renovering av balkong i brf? Daniel_sthlm Juridik - Stadgar och Lagar - BrL, LEF 1 2008-08-31 18:08Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 13:45.


vBuletin® Version 3.6.8 Copyright ©2000 - 2020.
Allt om bostadsrätt - Sveriges största sajt om bostadsrätter - Köpa bostadsrätt privat utan mäklare