Forum för alla i bostadsrätt
 

Backa   Forum för alla i bostadsrätt > Huvudforum > Juridik - Stadgar och Lagar - BrL, LEF
Registrera FAQ Kalender Sök Dagens inlägg Markera forum som lästa

Juridik - Stadgar och Lagar - BrL, LEF
Tolkningar av lagar och stadgar, Likabehandlingsprincipen, Lagen om ekonomiska föreningar (LEF), Bostadsrättslagen (BrL), vårdplikt, lydnadsplikt, lojalitetsplikt, informationsplikt, jäv (styrelse/stämma, för revisorer, HSB-representant, ledamöter, mötesordförande, m.fl.), trivselföreskrifter. Faktabanken innehåller många viktiga tips! Faktabanken RSS-feed för juridikforumet som du kan prenumerera på, utöver den möjlighet till prenumeration på ämnen som ges i forumet!

Nyheter Mer nyheter Webbradio

 
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2009-02-18, 11:45
apop09 apop09 är inte inloggad
Medlem
 
Reg.datum: Feb 2009
Inlägg: 1
Standard Störande grannar - Passiv BRF

Mitt problem är följande:
1. Grannar som spelar hög musik med start klockan typ 22-23 fram till 01-02 på morgonen för att sedan starta igen 09-11.

Det här leder till att jag som högskolestudent varken kan sova eller studera.

2. Grannar som skriker jätte högt i princip ganska ofta.

Som lösning betalade jag för speciella öronproppar som skulle absorbera högt ljud men det har inte hjälp alls.

3. En granne som lämnar sin hund antagligen inlåst i ett litet rum, vilket får till följd att hunden skäller vardagar från 08 - 16 varje vardag (förutsatt att grannen inte stannat hemma från jobbet vilket inte händer så ofta)

4. Granne som har 2 små barn som skriker och springer runt när de vaknar 05.30 - 06.00 fram tills att de går till dagis runt 08.00 för att sedan återta deras beteende när de kommer hem igen vid runt 16.00.

Det här är bara en bråkdel av alla problem som mina störande grannar utsätter mig för DAGLIGEN.
Personligen har jag försökt lösa problemen själv men inte kunnat.

Följande lösningar har jag provat:
1. Talat med några grannar som stört; gensvaret jag fick här var att de skulle bättra sig men det har bara blivit värre.
2. Kontaktat störningsjouren ; gensvaret jag fick här var kort och gott att jag inte skulle få hjälp av dom och att jag skulle vända mig till min BRF.
3. Kontaktat min BRF; gensvaret jag fick här var ungefär två månader efter jag kontaktat dom via email var följande : "Det är så svårt att vräka någon nu när man har handlat sin lägenhet, men vet du vad, du kan ju skriva en logg under en period och sedan skicka den till oss, så får vi se vad vi kan göra."

Så det jag undrar är, varför fan ska jag sitta och skriva en logg när dom egentligen bara kan ta sig tiden och gå och prata med samtliga störande grannar i mitt sketna hus? Jag nämnde till dom att det är så här dagligen, då borde en logg bara vara som en tårta på tårta, eller?

Finns det någon annan myndighet eller någon annan lösning på mitt problem annat än de jag provat och att mörda mina grannar?

Jag orkar seriöst inte mycket mer utav den här situationen, och den har fått mig att bli tvungen att ta sömntabletter vars effekter inte hjälper efter ett tag. Börjat gnissla tänder, och antagligen kommer behöva handla en bettskena. Börjat tappa hår vid runt 20 års åldern pga stress. Stressen i sin tur har lett till blodtrycks problem etc.

Senast redigerad av Admin: 2010-11-28 klockan 17:53.
Svara med citat
 


Aktiva användare som för närvarande tittar på det här ämnet: 1 (0 medlemmar och 1 gäster)
 
Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att skriva inlägg
Du får inte skriva nytt inlägg
Du får inte besvara inlägg
Du får inte bifoga filer
Du får inte redigera dina inlägg

vB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Gå direkt till;

Liknande ämnen
Ämne Startat av Forum Svar Senaste inlägg
Grannar blev en storfamilj - Sydsvenskan Admin Senaste Nytt 0 2009-03-22 21:00
Störande grannar i brf BerraBorrare Juridik - Stadgar och Lagar - BrL, LEF 4 2008-04-08 12:20Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 21:47.


vBuletin® Version 3.6.8 Copyright ©2000 - 2023.
Allt om bostadsrätt - Sveriges största sajt om bostadsrätter - Köpa bostadsrätt privat utan mäklare