handdator

Visa fullständig version : Bråken i bostadsrättsföreningar är värst


Admin
2009-05-19, 19:37
Bostadsrätterna blir allt fler. Och bråken i föreningarna som når hyresnämnden tillhör de mest svårlösta. - De kan vara jäkligt besvärliga, säger hyresrådet Greger Lindberg om medlingsärendena i bostadsrättstvister.

I hyresnämnden nu
En medlem i en Riksbyggenförening i Malmö vänder sig till hyresnämnden i protest mot att hans förening ska byta fönster på fastigheten. Medlemmen menar att renoveringen ska ligga på varje enskild lägenhet och att beslutet inte tagits demokratiskt.

I hyresnämnden nu
En kvinna i en bostadsrättsförening i Malmö har i flera år klagat över att cigarettröken från grannen under henne, som sitter i styrelsen, gör henne och sonen sjuka. Trots tätning – efter beslut av miljöförvaltningen – är kvinnan inte nöjd. Dessutom hävdar hon att styrelsen olagligt samlat in personuppgifter om henne.

Februari
Ordföranden i Riksbyggenföreningen i Lund godkände själv fakturorna på miljontals kronor för renoveringen i bostadsrättsföreningen – fakturor från sitt eget bolag. Bolaget saknade dessutom både f-skatt och momsregistrering. När svindeln upptäcktes polisanmäldes ordföranden.

December 2007
Tingsrätten i Malmö dömer en 63-årig kvinna till dagsböter för ofredande och förolämpning efter att hon trakasserat sin homosexuelle granne. Grannen skickar polisanmälningarna till styrelsen, som också är i konflikt med kvinnan. Flera i föreningen vill ha henne vräkt.

Januari 2007
Flera grannar i en förening i Lomma klagar på högljudda grannar – som bor i de lägenheter i föreningen som ägs av socialförvaltningen och hyrs ut till personer som vårdas enligt LSS, lagen om särskilt stöd.

September 2006
En kvinna som bor kvar som hyresgäst i en nybildad bostadsrättsförening i Malmö känner sig kränkt av styrelsen, som hon menar vill bli av med henne. Även hyresgästföreningen anklagar föreningen för att vilja jaga ut kvinnan genom att bland annat påstå att hon är ohygienisk

Klicka här för att läsa hela artikeln (Skåne City)... (http://skane.city.se/nyheter/16847/braken_i_bostadsrattsforeningar_ar_varst)