handdator

Visa fullständig version : Stopp för ombildning vid Värnhem


Admin
2009-05-15, 18:33
Ombildningen av hyresrätter till bostadsrätter vid Värnhem stoppas av tingsrätten. Det var en av hyresgästerna Anna Grevlind som blev misstänksam när huset hon bor i skulle ombildas till bostadsrätter strax efter ett ägarbyte.
Klicka här för att läsa hela artikeln (Sydsvenskan)... (http://sydsvenskan.se/malmo/article432032/Stopp-for-ombildning-vid-Varnhem.html)

Tingsrätten sätter stopp för ombildning i Malmö
Hyresgästen Anna Grevlind vände sig till tingsrätten för att stoppa en tvivelaktig ombildning till bostadsrätter i sitt hus vid Värnhem i Malmö.
När huset skulle ombildas strax efter ett ägarbyte blev hyresgästen Anna Grevlind misstänksam. Mycket riktigt hade personer tillfälligt folkbokfört sig i huset och den oinredda råvinden betraktades plötsligt som lägenheter. Hon tyckte också det var märkligt att ombildningen gällde åtta fastigheter på olika adresser med samma fastighetsägare, Imperia Invest. Dessutom var köpesumman hög. Med hjälp av Hyresgästföreningen, där Anna Grevlind tillika arbetar, stämde hon bostadsrättsföreningen styrelse i tingsrätten.
Klicka här för att läsa hela artikeln (Hem & Hyra)... (http://www.hyresgastforeningen.se/eprise/main/hemhyra/firstpage/edition/0/everyone/firstPage?ViewMode=&orgId=0&movefirst=firstPageItem20090515_133939523&ItemObjectID=244003)

Tingsrätten stoppade bostadsrätter Tingsrätten satte stopp för den tvivelaktiga ombildningen till bostadsrätter. Hyresgästen Anna Grevlind anade oråd och stämde sin egen förening.
Det var på väg att bli en av de största lägenhetsombildningarna i Malmö på senare år. Det var strax efter ett ägarbyte som ombildningen blev aktuell. Anna Grevlind misstänkte att ombildningen var olaglig och tog en närmare titt på röstlängden och jämförde den med Skatteverkets folkbokföring.
Det visade sig att flera personer inte varit folkbokförda på några de adresser som hyreshusen ligger på i samband med stämman. Enligt folkbokföringsuppgifterna hade en av personerna aldrig ens bott där. Många av dem är egentligen skrivna på adresser i Stockholm, bland annat Östermalm och Lidingö. Efter stämman folkbokförde de sig på nytt.
Klicka här för att läsa hela artikeln (SkD)... (http://www.skd.se/article/20090515/NYHETER/776843385)