handdator

Visa fullständig version : Norra hamnen-fasader renoveras för många miljoner - Helsingborgs Dagblad


Admin
2009-05-14, 06:10
Det är inte bara HSB som har problem i Norra hamnen. Som HD berättat måste fönstren bytas på gavlarna mot Sundet i två av bostadsrättsföreningen Treuddens tre hus längst i söder, eftersom regnvatten läckt in. Men det dröjde innan man kunde enas om kostnadsfördelningen.
Klicka här för att läsa hela artikeln (Helsingborgs Dagblad)... (http://hd.se/helsingborg/2009/05/14/norra-hamnen-fasader-renoveras/)

Två av Riksbyggens hus i Norra hamnen måste genomgå omfattande fasadrenoveringar. Vatten tränger in i väggarna vilket orsakar mögel och det kostar tiotals miljoner kronor att avhjälpa bristerna. När vi hade tegel som underlag för puts så fanns det inte ...
Klicka här för att läsa hela artikeln (Helsingborgs Dagblad)... (http://hd.se/helsingborg/2009/05/14/norra-hamnen-fasader-renoveras/kommentarer/)

Fuktskador tvingar fram miljonrenovering - Sveriges Radio
Tidigare år har hyresgästerna i HSB haft problem med fuktinträngning. Vad åtgärderna kommer att kosta Riksbyggen vet man ännu inte. –Vi vet omfattningen först när vi börjar riva i fasaden, säger Elija Hamilton. Riksbyggen kommer att stå för kostnaderna ...
Klicka här för att läsa hela artikeln (SR)... (http://www.sr.se/malmo/nyheter/artikel.asp?artikel=2834545)

Sprickorna i fasaden - Helsingborgs Dagblad
Trosshalaregatan, 2-6, Riksbyggen hus nr 59 i Norra hamnen måste renoveras för tiotals miljoner kronor. Ett husbygge är reglerat ned till minsta skruv. Byggnormer och föreskrifter finns för allting men likväl spricker fasader.
Klicka här för att läsa hela artikeln (Helsingborgs Dagblad)... (http://hd.se/ledare/2009/05/15/sprickorna-i-fasaden/)