handdator

Visa fullständig version : Hultqvist ny ordförande i HSB - Dalarnas Tidningar


Admin
2009-05-12, 17:52
Peter Hultqvist blir ny ordförande för HSB Dalarna. Det stod klart på HSB:s årsstämma vid Falu gruva i måndags. - Det är en stor ära för mig eftersom jag känner starkt för tanken med bostadskooperation, säger Peter Hultqvist i ett pressmeddelande.
- Det är en stor ära för mig eftersom jag känner starkt för tanken med bostadskooperation, säger Peter Hultqvist i ett pressmeddelande.
Peter Hultqvist är sedan många år engagerad i HSB Dalarna. Han sitter i styrelsen sedan 1989 och har också varit styrelsemedlem i flera enskilda bostadsrättsföreningar samtidigt. Att han nu tar över ordförandeskapet efter Göran Störling tror han själv inte kommer att märkas så mycket.
- Vi jobbar som ett lag inom styrelsen. Därför ser jag som min huvudsakliga roll att skapa kontinuitet i en bra verksamhet och att vi ska bidra till att medlemmarna har en fortsatt god framtidstro.
Men han har även personliga huvudfrågor. Den viktigaste är att HSB Dalarna även i framtiden ska vara en självständig regionförening, även om det finns de inom rörelsen som vill att mindre föreningar ska gå samman.
- Det sker ofta med dåligt resultat eftersom ledningen för regionföreningen tappar närheten till medlemmarna. Men för mig är det viktigt att medlemmarna känner inflytande och engagemang. Det är en demokratifråga, säger Hultqvist.
Men HSB Dalarna har under de senaste åren samverkat allt mer med HSB Gävleborg och HSB Mälardalen.
- Det är viktigt att vi kan samarbeta med andra regionföreningar, men det ska inte leda till att vi går ihop med dem, säger den nyvalde ordföranden.
Klicka här för att läsa hela artikeln (Dalarnas Tidningar)... (http://news.google.se/news/url?sa=T&ct=se/0-0&fd=R&url=http://www.dt.se/nyheter/borlange/article428175.ece&cid=0&ei=LJsJSuySFoXGsgbB5fnzCA&usg=AFQjCNHTnjB84GNCVOgljKhAEKPdx2VUnw)