handdator

Visa fullständig version : KO drar Skanska inför domstol


Admin
2009-05-08, 14:40
Den som förhandstecknar sig för en bostadsrätt av Skanska vet inte att han riskerar skadestånd på upp till flera hundra tusen kronor om han skulle ångra sig. Det menar KO som nu går till domstol.
Klicka här för att läsa hela artikeln (Privata Affärer)... (http://www.privataaffarer.se/nyheter/200905/ko-drar-skanska-infor-doms/)

KO drar Skanska inför rätta
Konsumentombudsmannen drar byggjätten Skanska inför rätta. Detta eftersom Skanska i sin marknadsföring inte talar om att den som förhandstecknar sig för en lägenhet, men senare vill backa ur, riskerar höga skadestånd.
Klicka här för att läsa hela artikeln (Veckans Affärer)... (http://www.va.se/nyheter/2009/05/08/ko-drar-skanska-infor-ratta/)

Skanska till domstol
Det kan kosta hundratusentals kronor att avbryta en affär med Skanska. Byggjättens förhandsavtal är vilseledande, anser Konsumentombudsmannen som nu anmäler företaget till Marknadsdomstolen.
Klicka här för att läsa hela artikeln (Affärsvärlden)... (http://www.affarsvarlden.se/hem/nyheter/article572866.ece)

KO drar Skanska inför rätta
Konsumentombudsmannen (KO) drar byggjätten Skanska inför rätta.
Klicka här för att läsa hela artikeln (Dagens Industri)... (http://di.se/Nyheter/?page=/Avdelningar/Artikel.aspx%3FArticleID%3D2009/05/08/336618)

Skanskas avtal till domstol
Det kan kosta hundratusentals kronor att avbryta en affär med Skanska. Byggjättens förhandsavtal är vilseledande, anser Konsumentombudsmannen som nu anmäler företaget till Marknadsdomstolen.
Klicka här för att läsa hela artikeln (Byggvärlden)... (http://www.byggvarlden.se/ekonomi/article572852.ece)

KO drar Skanska inför rätta
Konsumentombudsmannen (KO) drar Skanska inför rätta. KO menar att Skanska i sin marknadsföring inte talar om att den som förhandstecknar sig för en lägenhet, men senare vill backa ur, riskerar skadestånd.
Klicka här för att läsa hela artikeln (FastighetsSverige)... (http://www.fsve.se/dev/article.php?id=3013)

KO drar Skanska inför rätta Konsumentombudsmannen, KO), drar byggjätten Skanska inför rätta. Detta eftersom Skanska i sin marknadsföring inte talar om att den som förhandstecknar sig för en lägenhet, men senare vill backa ur, riskerar skadestånd.
Klicka här för att läsa hela artikeln (Mentoronline)... (http://www.mentoronline.se/iuware.aspx?pageid=3172&ssoid=101474)

Vill få en domstols avgörande
Konsumentombudsmannen drar byggjätten Skanska inför rätta.
Klicka här för att läsa hela artikeln (Ment)... (http://www.ment.se/node/7947)

Skanska har redan förbättrat informationen till bostadskunder men välkomnar granskning
Den ekonomiska nedgången i höstas skapade en ny situation på bostadsmarknaden och osäkerheten ökade kring bostadsrättsköp och byggbranschens marknadsföring av dessa.
Klicka här för att läsa hela artikeln (Cision Wire)... (http://www.cisionwire.se/skanska-sverige/skanska-har-redan-forbattrat-informationen-till-bostadskunder-men-valkomnar-granskning)

Skanska har redan förbättrat informationen till bostadskunder men välkomnar granskning
Den ekonomiska nedgången i höstas skapade en ny situation på bostadsmarknaden och osäkerheten ökade kring bostadsrättsköp och byggbranschens marknadsföring av dessa. Alla aktörer har inte kommit lika långt och det är bra om det kan bli en samsyn kring hur marknadsföringen av bostadsrätter ska utformas. Vi kommer att följa det här noga och se på vilka sätt som vi ytterligare kan förbättra vår information.
Klicka här för att läsa hela artikeln (Newsdesk)... (http://www.newsdesk.se/pressroom/skanska/pressrelease/view/skanska-har-redan-foerbaettrat-informationen-till-bostadskunder-men-vaelkomnar-granskning-292889)

KO drar Skanska inför rätta
Konsumentombudsmannen (KO) drar byggjätten Skanska inför rätta. Detta eftersom Skanska i sin marknadsföring inte talar om att den som förhandstecknar sig för en bostadsrätt, men sen backar ur, riskerar skadestånd.
Klicka här för att läsa hela artikeln (SVT Nyheter)... (http://svt.se/2.22620/1.1550486/ko_drar_skanska_infor_ratta)

Skanskas marknadsföring av bostadsrätter till domstol
Skanska bör informera köpare av nyproducerade bostadsrätter om att de riskerar skadestånd om de drar sig ur. Det menar Konsumentombudsmannen, som på fredagen lämnade in en stämningsansökan till Marknadsdomstolen.
Enligt Konsumentombudsmannen, KO, upplyser inte Skanska den som förhandstecknar sig för en bostadsrätt om att köparen riskerar skadestånd på flera hundra tusen om han eller hon ångrar sig. Skanska kräver bland annat ersättning för mellanskillnaden om bostaden sälj till ett lägre pris än ursprungspriset samt kostnader för tillval.
KO anser att Skanska utelämnar väsentlig information i strid med marknadsföringslagen:
- Bara mellanskillnaden kan, åtminstone i storstadsregionerna, uppgå till en miljon kronor och det verkar inte finnas någon övre gräns för vad man kan bli skyldig. Det anser jag är väsentlig information som Skanskas kunder bör få ta del av innan man förhandstecknar sig, säger Gunnar Larsson, KO.
Klicka här för att läsa hela artikeln... (http://www.dagensjuridik.se/sv/Artiklar/Skanskas-marknadsforing-av-bostadsratter-till-domstol/)

MikHo
2009-05-08, 22:03
orkade inte just nu klicka på alla länkarna och läsa men det hade varit intressant att få se det avtal som skulle undertecknas av de intresserade.