handdator

Visa fullständig version : Rödgrön satsning på jobben – nytt ROT-avdrag med klimatbonus - Newsdesk


Admin
2009-04-23, 22:11
Vi beräknar att stödet till flerfamiljshus kostar två miljarder per år och det utvidgade ROT-avdraget för småhus och bostadsrätter kostar cirka fyra miljarder kronor per år. Totalt sex miljarder kronor per år. Sammanlagt bedöms detta skapa omkring 15 000 fler jobb.
Klicka här för att läsa hela artikeln (Newdesk)... (http://www.newsdesk.se/view/pressrelease/roedgroen-satsning-paa-jobben-nytt-rot-avdrag-med-klimatbonus-289098)

Rödgrönt ROT-avdrag för klimatet och jobben - 2009-04-29
Sverige måste möta den ekonomiska nedgången med investeringar och investeringar som långsiktigt stödjer en utveckling mot ett klimatsmart samhälle.
Klicka här för att läsa hela artikeln (Dalademokraten)... (http://www.dalademokraten.se/Templates/pages/news.aspx?id=67103&epslanguage=sv)

Offensiv rödgrön satsning - 2009-04-24
Det finns ett stort problem med alliansregeringens satsningar på ROT-avdrag. Det vänder sig enbart till privatpersoner.
Nu satsar de rödgröna offensivt på stimulans till välbehövda renoveringar av flerfamiljshus i bland annat miljonprogramsområden.
Klicka här för att läsa hela artikeln (Karlskoga-Kuriren)... (http://karlskoga-kuriren.se/asikter/ledare/1.119073)

Rödgrönt avdrag bättre - 2009-04-24
Rot-avdraget var bättre än ingenting, men det är obegripligt att det inte blev en tillfällig insats för att möta den akuta lågkonjunkturen och det är objektivt sett ännu mer obegripligt att det inte omfattade flerbostadshus och miljonprogramsområden. Där om någonstans finns ett enormt uppdämt behov av renovering och underhåll.
Regeringens beslut var dock begripligt om man ser till vilka som gynnades av det i första hand. På nytt var det välbeställda villaägare som belönades.
Oppositionen tänker annorlunda och i går kom ett utmärkt gemensamt förslag från Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet.
Det innebär att rot-avdraget vidgas till att gälla även flerbostadshus. Det betyder pengar att renovera 50 000 lägenheter om året, och det betyder att minst 15 000 byggnadsarbetare slipper den förödande arbetslösheten. Förslaget kostar sex miljarder om året och är väl använda statliga medel, dessutom finansierade till sista kronan.
Det rödgröna rot-avdraget har dessutom en tydlig miljöprofil.
Klicka här för att läsa hela artikeln (Värmlands Folkblad)... (http://www.vf.se/Asikter/Varmland/Rodgront-avdrag-battre-090423.aspx)

Ett nytt V har mitt stöd - 2009-04-24
Det är också mycket bra att Sahlin, Ohly och Eriksson gjorde klart att det nuvarande ROT-avdraget för villor och bostadsrätter blir kvar även efter ett eventuellt regeringsskifte. Det är tydligt att oppositionens partier närmar sig varandra mer och mer ...
Klicka här för att läsa hela artikeln (Folkbladet)... (http://www.folkbladet.se/opinion/ledare/artikel.aspx?articleid=4859272)