handdator

Visa fullständig version : Grannen har skadat vår vägg i bostadsrätt


blomkål
2009-04-17, 11:47
Jag undrar vilka rättigheter/skyldigheter jag har mot mina grannar. Vår granne har hantverkare som renoverar deras badrum. De har lyckats borra (?) två hål på ca 4 cm rakt igenom vår vägg. Det är väggen i en innerhall och den är i övrigt fräsch och utan skador. :(

Vi har påpekat detta för hantverkarna och de har sagt att de ska åtgärda det. Men de muttrar lite och säger att "vi utnyttjar att de har gjort ett litet fel". Därför vill jag veta innan vad jag har rätt till, ifall de börjar bråka.

Vi har sålt vår bostadsrätt och vill egentligen bara se till att upprätthålla samma skick som vid kontraktskrivningen. Annars blir vi ersättningsskydiga till de nya ägarna.

Nu undrar jag vad jag kan kräva av vår granne/hantverkaren?
De kommer antagligen laga hålen, men kan jag begära att de även målar väggen så att lagningen inte syns?
Väggen är bruten i en kulör som jag inte vet namn/nummer på, kan jag begära att de försöker hitta så lik kulör som möjligt?
Om inte, bör alla väggar målas så det blir enhetligt i rummet? De pratade nämligen om att bara måla väggen vit.

totiki
2009-04-17, 12:07
Fyra cm hål är inga dåliga hål. Vad skulle dom göra?

Ta ett färgprov från väggen, de är bra på att ordna detta på en redig färgaffär.

Trötter
2009-04-17, 12:10
Tips: dokumentera allting med bilder, datum och skriftligen angående händelseförloppet, om det blir problem så har ni på fötterna. Det är hantverkaren som skall åtgärda skadan men jag tror att det är din granne som beställare av jobbet som kan bli den som får stå för ansvaret om hantverkaren inte fullföljer sitt åtagande.