handdator

Visa fullständig version : HSB Malmö först ut att bryta mot koden för föreningsstyrning


Admin
2009-04-15, 17:07
HSB Malmös styrelse bryter flagrant mot den inom HSB-organisationen gällande koden för föreningsstyrning.

I koden står det;
1.1.2 Det skriftliga material som skickas ut till fullmäktige ska vara skrivet på ett lättillgängligt sätt så att fullmäktige kan tillgodogöra sig informationen i materialet.

Notera hur man (okänt vem eller när) ändrat koden (http://hotpot.se/hsb-kod-foer-foereningsstyrning.htm) så att det inte längre är medlemmarnas intresse man ska ta tillvara ("fullmäktige" var tidigare "medlemmarna").

HSB Malmö bröt mot koden redan när de inte ville lägga ut föreningsstyrningsrapporten, men efter mina anmärkningar så har man idag tagit sitt förnuft tillfånga i åtminstonde den frågan.

Jag har inte hört eller läst om någon annan HSB-region som ännu hunnit bryta mot koden, så det verkar vara HSB Malmös styrelse som har den äran att vara först ut med detta brott

Nu är bara frågan var man anmäler HSB Malmö. Det är rätt lustigt att det står i koden vad som händer om en regionförening bryter mot koden (med risk för uteslutning... vilket naturligtvis aldrig kommer att hända oavsett hur mycket regionföreningen bryter mot koden). Men det redovisas inte någonstans hur man går tillväga för att rapportera in brott mot koden.

Förmodligen tänkte man att ingen någonsin kommer att bry sig så därför brydde man sig heller inte om att ta fram rutiner för att hantera anmälningar om brott mot koden och själva brotten.

Som alltid annars så klarar man inte inom HSB att tänka i flera steg i taget.

Fredde
2009-05-08, 17:59
Oddset på att Caroli & co skulle bli först var inte spelbart !

Koden har blivit ett sätt för HSB Malmö att sluta sig än mer när det gäller information till medlemmar.

Det heter ju följa eller förklara men har i realiteten blivit dölja, följa eller förklara. Och hittills är det dölja som gäller.