handdator

Visa fullständig version : Studentbostäder byggs om till 100 lägenheter - Blekinge Läns Tidning


Admin
2009-04-15, 08:14
I höst omvandlas studentbostäderna i Folkets Parkområdet i Ronneby till lägenheter. Det är Blekinge Rot som står får projektet.
Nu ska studentbostäderna i Folkets Parkområdet omvandlas till ett bostadsområde. Det är bygg- och fastighetsbolaget Blekinge Rot som satsar på ombyggnadsprojektet. Vågar Ronnebyborna, så vågar jag, säger Greger Andersson, BRA.
Priserna utlovas ligga mellan 300000 kronor och 400000 kronor lägre än jämförbara bostadsrätter på marknaden. Anledningen är att studentbostäderna byggdes billigt för cirka 15 år sedan.
Priserna beräknas ligga under jämförbara bostadsrätter. En normalstor trea kommer att kosta i storleksordningen en miljon ...
De första tre husen börjar byggas om i höst och ska inrymma ett 30-tal lägenheter inflyttningsklara hösten ...
Klicka här för att läsa hela artikeln (Blekinge Läns Tidning)... (http://www.blt.se/nyheter/ronneby/studentbostader-byggs-om-till-100-lagenheter(1269364).gm)

Studentlyor byggs om - 2009-04-15
Studentlägenheter i Folkets park området i Ronneby byggs om till ett hundratal hyreslägenheter och exklusiva bostadsrätter. När Blekinge Tekniska Högskola försvinner från Ronneby kommer studentlägenheterna att stå tomma.
Klicka här för att läsa hela artikeln (Sveriges Radio Blekinge)... (http://www.sr.se/cgi-bin/blekinge/nyheter/artikel.asp?Artikel=2767360)