handdator

Visa fullständig version : Saltöhem kan ha svindlat för miljoner genom luftfakturor - Blekinge Läns Tidning


Admin
2009-04-06, 15:10
Vad betyder det? – Jag kommenterar inte detta i detalj, säger Håkan Jansson. – Mitt arbete med att rädda Saltöhem undan konkurs fortsätter. Målsättningen är att hitta en lösning mellan Riksbyggen och Swedbank. I övrigt lämnar jag inga kommentarer.
Klicka här för att läsa hela artikeln (Blekinge Läns Tidning)... (http://www.blt.se/nyheter/blekinge/saltohem-kan-ha-svindlat-for-miljoner-genom-luftfakturor(1254653).gm)

Saltöhems öde skjuts fram ytterligare - 2009-04-09
Blekinge tingsrätt beslutade i dag, torsdag, att förlänga rekonstruktionen fram till första juli eftersom fordringsägarna ställt sig bakom idén, att det tillkommit nya uppgifter samt att förhandlingarna mellan Riksbyggen, bostadsrättsföreningarna och ...
Klicka här för att läsa hela artikeln (Blekinge Läns Tidning)... (http://www.blt.se/nyheter/karlskrona/saltohems-ode-skjuts-fram-ytterligare(1262747).gm)

Ödsligt i nybyggda hus - 2009-04-15
Hittills har bara fyra av totalt 41 bostadsrätter sålts i de två fastigheterna som är den sista etappen av Saltöhem i Karlskrona. Den stora osäkerheten och alla skandaler kring projektet har skrämt bort köpare och de få som köpte väntar nu nervöst på ...
Klicka här för att läsa hela artikeln (Sveriges Radio Blekinge)... (http://www.sr.se/cgi-bin/blekinge/nyheter/artikel.asp?Artikel=2766218)

Riksbyggen ger inte upp - 2009-04-25
Det gick inte att hitta en lösning för affär denna gång, men Riksbyggen ger inte upp. – Så här fungerar det i affärer, säger Håkan Samuelsson. Riksbyggen var aldrig intresserat av att köpa det sista huset. – Vi erbjöd att hjälpa till med förvaltningen ...
Klicka här för att läsa hela artikeln (Blekinge Läns Tidning)... (http://www.blt.se/nyheter/karlskrona/riksbyggen-ger-inte-upp(1290130).gm)

Sagan om Saltöhem är slut - 2009-04-25
I sju månader har rekonstruktören Håkan Jansson försökt sy ihop en lösning med bolagets företrädare, Riksbyggen, Swedbank och befintliga bostadsrättsföreningar. – Momsen på 14,9 miljoner kronor ska betalas på måndag, därför behövde jag ett besked om ...
Klicka här för att läsa hela artikeln (Blekinge Läns Tidning)... (http://www.blt.se/nyheter/karlskrona/sagan-om-saltohem-ar-slut(1290133).gm)

Flera förlorare efter konkursen i Saltöhem - 2009-04-27
Det förslag som Håkan Jansson arbetade mot var att Riksbyggen skulle ha förvaltat de två sista husen och att banken skulle gått in som garant. Men banken var inte intresserad av den lösningen. I och med konkursen förlorar Swedbank uppemot 70 miljoner ...
Klicka här för att läsa hela artikeln (Sydöstran)... (http://www.sydostran.se/index.74285---1.html)

Admin
2009-04-25, 10:30
Enligt Göran OIsson, vd för bostadsrättsorganisationen SBC, Sveriges BostadsrättsCentrum upphör samtliga bostadsrätter att existera när husen säljs till en ny ägare. Den nya ägaren kan omvandla lägenheterna till nya bostadsrätter och låta de boende bo som tidigare.
Konkursbeskedet kommer som en chock för Jarl och Mona Henrysson, som bor i det sista huset. De hade satt sitt hopp till Riksbyggen. Ytterligare ovisshet väntar nu de sex bostadsrättsköparna i de två sista husen.
Klicka här för att läsa hela artikeln (Blekinge Läns Tidning)... (http://www.blt.se/nyheter/karlskrona/(1290132).gm)

totiki
2009-04-28, 18:19
http://www.blt.se/nyheter/karlskrona/(1290132).gm

"BLT har tidigare berättat om att de boendes insatser och Swedbank har lämnat garantier om att de pengarna finns på ett spärrkonto i bostadsföreningens namn.
– De boendes insatser är säkra, säger Urban Toresson, chef för Swedbank i Blekinge."

Insatserna är säkrade. Men för vem? Konkursförvaltaren?

Admin
2009-04-29, 12:10
Saltöhem i konkurs - 2009-04-28
`Bolaget har dränerats på miljonbelopp`. Sedan i oktober i fjol har det Karlskronabaserade Saltöhem befunnit sig i kris efter ökande svårigheter att sälja de bostadsrätter som är under uppförande.
Klicka här för att läsa hela artikeln (Fastighetsvärlden)... (http://www.fastighetsvarlden.se/zino.aspx?articleID=16183)

Han ska hitta en köpare till Saltöhems fastigheter - 2009-04-28
Här är mannen som tagit över taktpinnen i Saltöhem. Konkursförvaltaren Hans Elliot från Lund besökte i går bostadsområdet. Vi ska lösa det här, säger han.
Det är sex bostadsrätter som är tagna i anspråk, men hur det ligger till rättsligt vet jag inte. Det är ju Saltöhem och inte bostadsrättsföreningen som äger fastigheten, där har vi kanske pudelns kärna. – Eventuellt kanske inte bostadsrätterna formellt existerar, men ska försöka hitta en lösning
Klicka här för att läsa hela artikeln (Blekinge Läns Tidning)... (http://www.blt.se/nyheter/karlskrona/han-ska-hitta-en-kopare-till-saltohems-fastigheter(1296528).gm)

Fusk och genvägar blev bolaget Saltöhems fall?
Bostadsrättsexperten Göran Olsson lider med de boende i Saltöhems sista hus. Och han sågar bostadsbolagets agerande. Det är i dåliga tider lycksökarna rannsakas.
Eftersom marknaden för bostadsrätter är mättad tror jag personligen att det ligger närmast till hands att huset säljs och att bostadsrätterna görs om till hyresrätter, säger Göran Olsson. De boende i den första etappen har köpt loss sina fastigheter ...
Klicka här för att läsa hela artikeln (Blekinge Läns Tidning)... (http://www.blt.se/nyheter/karlskrona/(1294499).gm)

totiki
2009-04-29, 14:53
Mm, jag såg den också och lade in den under "”Det fanns inga bekymmer alls” - Blekinge Läns Tidning" jag ställer också en fråga "– De boendes insatser är säkra, säger Urban Toresson, chef för Swedbank i Blekinge."
Insatserna är säkrade. Men för vem? Konkursförvaltaren?

Förstår du vem de är säkrade för Admin?