handdator

Visa fullständig version : Deklaration. Skatteverket svarar på frågor - Privata Affärer


Admin
2009-03-26, 21:46
Reavinstskatt bostadsrätt

Fråga: Jag har sålt min bostadsrätt. Jag har hört att man kan dra av det kapitaltillskott man indirekt betalat till bostadsrättsföreningen. Stämmer det?
Hur får jag reda på storleken på kapitaltillskottet? Min gamla bostadsrättsförening vill inte hjälpa mig.
Svar: Ja, kapitaltillskott är normalt avdragsgillt. Du måste dock få uppgiften från bostadsrättsföreningen.

Fråga: Fastighetsavgiften för bostadsrättsförening. Finns det inte en begränsning knuten till hur många lägenheter som finns i fastigheten?
Var ska man i så fall skriva in detta i deklarationen? Där finns bara förtryckt underlaget för den rena procentberäkningen.
Svar: Det gjordes en uppgiftsinsamling under hösten 2008 till alla bostadsrättsföreningar om antal lägenheter. Underlaget ska vara anpassat till det. Om det är fel kan föreningen skriva under Övriga upplysningar i deklarationen och begära att underlaget rättas.

Fråga: Jag sålde min lägenhet i augusti i fjol och gjorde en reavinst på 523000 kr efter mäklararvode och annat. Jag kan inte få något uppskov. Hur ska jag deklarera detta? Hur mycket ska jag betala i skatt
Svar: Det bästa är om du deklarerar din bostadsrättsförsäljning via Internet med e-legitimation. När du har gjort din deklaration via Internet får du skatten uträknad automatiskt. Skatten är beroende på andra saker i din deklaration men generellt är kapitalvinsten för den här typen av försäljning 22 %.

Klicka här för att läsa hela artikeln... (http://www.privataaffarer.se/aktier/200903/chatta-med-skatteverket-om/index.xml) Privata Affärer

Se även;
Nyhet i deklarationen, reavinstskatten vid försäljning av bostadsrätt (http://hotpot.se/php/vb/showthread.php?t=154)

Kapitaltillskott och insatshöjning i brf (http://hotpot.se/php/vb/showthread.php?t=18966)