handdator

Visa fullständig version : Grovsopor


Ann C
2008-02-19, 09:57
I min bostadsrättsförening, som innefattar 30 lägenheter, har styrelsen beslutat att grovsoprummet ska användas till parkering för sekreterarens motorcykel. Han betalar inget för detta. Grovsoporna hänvisar man till avfallsanläggningen i Östberga, ca 4 km från bostaden. Måste inte föreningen anvisa näraliggande plats för grovsopor? Vad ska de göra som inte har bil eller körkort?

schrapet
2008-02-19, 13:20
Låter som att styrelsen är egenmäktig i denna fråga. Om styrelsen beslutar att ett utrymme skall användas till något annat än det är avsett till så bör det finnas ett stämmobeslut om det. Om inte så är man ju ute i blåsväder.

Admin
2008-02-19, 13:31
Ja, och framförallt så skulle jag vilja säga att styrelsen missat regeln om likabehandling (http://hotpot.se/php/vb/showthread.php?t=4062). Styrelsen är tvungen att ta ut en avgift för upplåtande av lokal till en medlem, och är det som i detta fall dessutom en styrelseledamot som utnyttjar lokalen så är det synnerligen allvarligt. Helt i strid med lagen!

Styrelsen har ingen direkt skyldighet när det gäller åtagande för grovsopor. Det är var och ens skyldighet att lösa detta bäst den kan. Men det känns som att detta är något som kan vara material för en bra motion till årsstämman. Ett problem som nog förekommer i en stor mängd föreningar i hela landet.