handdator

Visa fullständig version : BRF-medlemmar får betala för bostadsbrand


Admin
2009-03-06, 10:28
Skellefteå Bostadsrättsföreningar kan tvingas stå för åldersavdrag vid bland annat brand i lägenhet. Det visar ett aktuellt fall från hovrätten som gäller en lägenhet i Skellefteå som renoverats efter att diskmaskinen brann i januari 2004.


HSB Riks har sett det aktuella fallet som en möjlighet att få frågan utredd och besvarad. HSB anlitade därför även en professor i fastighetsrätt för att utreda frågeställningen. Han avled dock innan han hann slutföra sin utredning.
Det är nämligen inte bara vid bränder som den här tolkningen kan komma att tillämpas, utan också framförallt vattenledningsskador.
HSB Riks kommer nu att föra en dialog med bostadsrättföreningen om de ska ansöka om prövningstillstånd hos Högsta domstolen,
– Vi ser en viss möjlighet att det ska kunna tas upp eftersom det inte rör en bevisfråga utan en tillämpning av lagstiftningen, säger förbundsjurist Anders Gustavsson.
I annat fall kommer HSB Riks att arbeta för en lagändring.


Klicka här för att läsa hela artikeln... (http://norran.se/nyheter/norrochvasterbotten/article256807.ece) Norra Västerbotten, 2009-03-06