handdator

Visa fullständig version : OVK-besiktning - Styrelse låter föreningen ta kostnaden för det som hör till medlemen


kubben
2008-11-02, 16:38
Efter en OVK-besiktning i vår fastighet visade det sig, att det var nödvändigt med byte av ventilationsvärmeväxlare (Minimaster) i två lägenheter samt fläktmotorer i två lägenheter. I våra stadgar står att för ventilationsanordningar ansvarar lägenhetesinnehavaren själv. Nu visar det sig, att styrelsen har låtit föreningen bära de kostnader som den enskilde själv ska stå för. Detta innebär att samtliga medlemmar (11) får dela på den kostnad som fyra medlemmar rätteligen skulle stå för (ca 45.000:-). Vart vänder man sig för att få en rätsida på denna situation?
Kubben

Admin
2008-11-02, 17:19
Om det står i föreningens stadgar att bostadsrättshavaren svarar för ventilationsanordningen och styrelsen trots detta låtit föreningen bekosta fyra medlemmars ventilationsanordningar så har styrelsen helt uppenbart gjort fel.

Jag tycker du ska skriva till styrelsen och be dem rätta upp detta genast, och hjälper inte detta (styrelser som gör fel stoppar ofta huvudet i sanden) så är tyvärr tingsrätten nästa steg.

Men bäst är om övriga 6 medlemmar informeras om vad styrelsen gjort så att stämman kan driva detta i stället för enskilda medlemmar.