handdator

Visa fullständig version : Sviken av styrelsen - Störningar i brf


Ada
2008-10-28, 10:30
vi bor i en bostadsrättsförenining där förbu och pålagor ej eftersrävas enligt ett utskick alla fick i sin brevlåda för en tid sedan. Men vad gör man när man inte kan sova p.g.a. att man blir störd på olika sätt av sina grannar. Huset är byggt i blåbetong på 60-talet och är lyhört. Vi hör när dom knackar i väggarna 2 ingångar bort. Vår familj vill ha en regel att det ska vara TYST kl. 22.00, men det ställer inte styrelsen upp på. Vissa av dom kommer hem sent då kan dom inte duscha och greja, sa dom. Vi har pratat med grannar, men dom vill inte bli inblandade i nåt bråk. Någon i styrelsen ville inte bli störd på mornarna. Kvällarna var det inget problem med.
Bestämmer alla bostadsrättsföreningar olika regler. här ska det vara DÄMPAT vid en viss tid. Är inte det en tolkningsfråga i stället? Ledsen Ada.

j.a
2008-10-28, 10:53
Man upprättar i regel ordningsregler/trivselregler, för att de skall gälla får de inte bryta mot "ortens sed" i någon större utsträckning. "Ortens sed" kan ju variera lite över landet men ofta kan man kontrollera vad det kommunala bostadsbolaget (eller det största privata) har för ordningsregler.

Att man skall dämpa sig mellan 22-07 är nog den mest förekommande tidsangivelsen (gissar jag?) i ordningsregler. Jag är har även sett 23-08 vardagar samt 24-10 helger.

En välunderbyggd motion är väl sista utväg om styrelsen inte är intresserad av att göra något på egen hand.