handdator

Visa fullständig version : HSB Malmö stoppar Draken!


Admin
2008-10-15, 04:34
I SDS (Finanskrisen stoppar bygge i Malmö (http://sydsvenskan.se/malmo/article378982/Finanskrisen-stoppar-bygge-i-Malmo.html)) kan vi idag läsa att HSB Malmö inte sätter den spade i marken som denna vecka skulle starta bygget av kvarteret Draken.

På HSB Malmös webbplats är det som vanligt tyst som i graven. Vill medlemmarna veta vad som händer i HSB Malmö så är medlemmarna som vanligt hänvisade till vad som står i tidningarna.

SDS skriver;
– Intresset för projektet har på bara ett par veckor sjunkit ganska dramatiskt. Jag är jättebesviken, säger HSB Malmös styrelseordförande Claes Caroli.
Beslutet att dra i nödbromsen har tagits på styrelsenivå, efter rekommendationer från HSB Malmös vd Michael Carlsson.

Vad har denna felsatsning (en i raden) kostat medlemmarna?


Så här skrev HSB Malmö för några veckor sedan;

Först ut med byggstart för bostäderna i kv. Draken

Det är ett stort intresse för lägenheterna i kv. Draken i Husie, och nu sätter byggnationen igång.

– Det gläder oss oerhört att vi kan sätta igång byggnationen som planerat. Intresset har länge varit stort, och därför känns det extra roligt att vara en av de första byggherrarna på länge som bygger bostadsrätter i Husie, säger Michael Carlsson, verkställande direktör för HSB Malmö, i ett uttalande.

Draken är HSBs första projekt inom satsningen FlexBo, som innebär ett lite bekvämare, lite tryggare och lite mer lättåtkomligt boende med möjlighet till ett rikt, socialt liv i närmiljön. HSB brf Draken omfattar 65 lägenheter och ett kvartershus avsett för umgänge, avkoppling och aktiviteter. Projektet har attraherat en bred målgrupp, allt från 30- till 60-talister - i huvudsak från Malmö, men även från kranskommunerna.

– Från den dagen då vi lanserade vårt FlexBo-koncept har vi fått mycket positiva reaktioner och i synnerhet efter att vi valde att applicera det på just HSB brf Draken. Vi planerar därför att tillämpa FlexBo-konceptet på ytterligare projekt, säger Magnus Knutsson, chef för Produktion och Fastighetsteknik.

HSB Malmö kommer att sätta spaden i marken i början av oktober och räknar med att inflyttningen ska äga rum sommaren 2010.


Magnus Knutsson (magnus.knutsson@malmo.hsb.se) 2008-09-03

Det är ingen som kan se detta, men efter att SDS kontaktat HSB Malmö så har HSB Malmö skrivit följande;
Beslut att skjuta fram byggstart av HSB brf Draken

Styrelsen för HSB Malmö har med bakgrund av ej uppnådda säljmål, den vikande konjunkturen och det rådande finansiella läget på marknaden, beslutat att skjuta fram byggstarten av bostadsrätterna i HSB brf Draken.

Grunden för beslutet är att vi vill minimera risker och inte försätta bostadsrättsföreningen och de som förhandstecknat sig i en osäker och otrygg situation. Beslutet innebär att tidplanen justeras och att vi i nuläget inte kan ange någon preliminär tidpunkt för inflyttning.

Vår ambition är som tidigare att färdigställa bostadsrättsföreningen och vi fortsätter försäljning av lägenheterna.

Magnus Knutsson (magnus.knutsson@malmo.hsb.se) 2008-10-14

Se även;

HSB bygger bara för de rikaste (http://hotpot.se/php/vb/showthread.php?t=1564)

Admin
2008-10-15, 13:24
I morgon är det dags för HSB Malmös informationsmöte. Dvs den höststämma som HSB Malmös styrelse gjort om till informationsmöte sedan förra året då HSB Malmö valde denna metod för att stoppa såväl mina 14 motioner som speciellt mig som medlem från att få information.

Det ska bli spännande att höra vad HSB Malmö har att säga om Draken, Turning Torso, HSB Omsorg, etc. Och om det då kommer upp fler dystra nyheter. Att det blir fler saker som HSB Malmö tidigare inte velat avslöja som i morgon kommer att få se dagens ljus tror jag vi ska räkna med.

Men kan vi räkna med fullmäktige, att de ställer frågor och kräver svar?


Informationsmöte 16/10

Ordförande, fullmäktigeledamöter och HSB-ledamöter i HSB Malmös bostadsrättsföreningar har blivit inbjudna till informationsmöte torsdagen den 16 oktober.

Styrelsen ser denna konferens som ett bra tillfälle att lämna information till er förtroendevalda i våra styrelser.

Följande informationspaket kommer att avhandlas:
o Delårsbokslut för HSB Malmös koncern
o Lägesrapport över våra byggprojekt
o Vad händer i vår omvärld?
o Lägesrapport från medlemsutskottet
o Vad innebär klimatavtalet för oss i HSB?

Anmäl dig senast den 9 oktober till vår kundtjänst, tfn 040-35 77 00 eller på e-post: kundtjanst@malmo.hsb.se (kundtjanst@malmo.hsb.se)

Väl mött den 16 oktober på Södra teatern, Folkets hus i Malmö. Vi serverar en ciabatta med kaffe, te och vatten från kl. 17.30.

Bengt Skånhamre (bengt.skanhamre@malmo.hsb.se) 2008-09-30

Goran
2008-10-16, 16:21
Byggandet av kvarteret Draken och projektet HSB omsorg är två kapitel i HSB Malmö styrelsens satsningar som gick fullständigt åt skogen med oerhörda kostnader för HSB Malmös medlemmar.

Ansvaret för dessa från början totalt felaktiga satsningar bör innebära att styrelsen i fortsättningen hanterar medlemmarnas pengar på ett sätt som man har rätt att förvänta sig av dessa högarvoderade medlemmar.

Hur tänker man när man för fram dylika projekt ?

Kanske dags att byta ut styrelsen ?