handdator

Visa fullständig version : Renovera hissar i brf


tractors
2008-10-11, 12:45
I vår privata brf är det dax att renovera hissar. Gamla motorer skall bytas ut samt även andra åtgärder pga myndighetskrav. Vår ordf tycker att det räcker om vi ber om pris av samma firma "som gjorde jobbet tvärs över gatan". Vi andra i styrelsen anser att vi bör ta in minst tre offerter. Det är ändå en affär på flera hundratusen kronor. Fråga: står det i lagen angivet hur många offerter vi bör ha innan vi väljer leverantör? Om ja - vilken lag (ev praxis?).
Tacksam för kommentarer.

Admin
2008-10-11, 15:49
Det är tyvärr en av de oändligt många bitar som man missat att lägga in i bostadsrättslagen.

Man får i stället härleda från stadgar och lagar vad som ska gälla.
I era stadgar har ni kanske något som säger något i stil med att föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen? Etc.

Praxis är ändå att man går ut med en offertförfrågan till minst tre leverantörer/entreprenörer.

En revisor som bara det absolut allra minsta bryr sig om sitt uppdrag anmärker på om föreningen tagit in offerter från färre än tre leverantörer/entreprenörer.
T.o.m. de HSB-revisorer i min brf som annars släpper igenom allt oavsett hur fel eller olagligt det är, anmärker på om styrelsen missat på den oskrivna tre-offerts-regeln.

Detta är något som brf:en måste skriva in i sina stadgar (enligt min mall för stadgar (http://hotpot.se/lag-stadgar/index-6.htm)).