handdator

Visa fullständig version : Läckande element


pjärlumjär
2019-11-14, 00:04
Hej!
Jag har upptäckt att ett element droppar vatten pga rosskada. Ordförande är informerad men ordf. vill inte ta in en rörmokare direkt/akut (det är för dyrt) innan hen har sammanställt övriga lägenheters element, vilket lär ta tid.
Jag upptäckte läckan i samband med när jag rivit det gamla golvet. Det sprutar inte vatten men jag kan såklart inte lägga något nytt golv i nuläget.

Jag anser att elementet skall lagas omgående, fattas bara att läckaget tilltar när jag inte är hemma.

Har någon något bra tips och uppfattning vad jag kan göra?

Tacksam för synpunkter

Harald
2019-11-14, 10:26
Hmm.

Ser ut som att ordföranden är beredd att ta en kalkylerad risk.

Det enklaste är ju att fortsätta din renovering med golvläggning som du tänkt. Du har ju underlag på att föreningen är informerad, därmed har du uppfyllt din stadgeenliga plikt att informera föreningen vid upptäckt skada.

Blir det nya golvet skadat så får föreningen ersätta detta helt enkelt.

Alternativt att du skriftligen ger föreningen skälig tid att åtgärda (Här: 1-2 veckor), därefter beställer och bekostar du reparationen själv. Skicka sedan motsvarande krav till föreningen. Denna metod kommer fungera utmärkt juridiskt men är lite knepigare rent praktiskt i och med att du skall bo kvar, kan bli dålig stämning om man säger så.

pjärlumjär
2019-11-15, 01:06
Tack Harald!


Känns visset och lägga ett nytt golv när risken är förhöjd. Jag utgår ifrån att det finns en enkel avstängning som blockerar elementet, vilket borde vara en direkt åtgärd. Jag avstår det.

Tack för tipsen:4:

Thomas_A
2019-11-16, 21:49
Märkligt. Första åtgärden är att stänga av elementet, sedan ska det bytas. Punkt.

För övrigt så åligger det också oftast bostadsrättshavare att se till att elementen är målade. Avskavd färg som leder till yttre rost och sedan läckage är något som kan falla på bostadsrättshavare (bristande underhåll) och inte föreningen.

Gusten
2019-11-16, 22:46
För övrigt så åligger det också oftast bostadsrättshavare att se till att elementen är målade. Avskavd färg som leder till yttre rost och sedan läckage är något som kan falla på bostadsrättshavare (bristande underhåll) och inte föreningen.

Fast möjligheten att bevisa att avskavd färg inomhus skulle vara orsak till en läckande rostskada på elementet måste väl vara minimal.

pjärlumjär
2019-11-19, 01:04
Problemet löste sig i helgen! Jag gjorde jag en djupare analys av det läckande elementet. En mutter ovanför en injusteringsventil läckte.

Jag åtgärdade det trots allt, ny gängtejp, packning och skruvade tillbaka muttern. Läckaget har upphört. Rosten på rör och element var ytlig.


Gammal färg och rost borttagen och nu nylackat snyggt!

Tack för alla synpunkter