handdator

Visa fullständig version : Pantbrev i brf, splitta


totiki
2008-09-05, 17:30
Är det någon som kan svara direkt på vad det kostar att splitta ett pantbrev?
När vi tog det först hos en bank kostade det ca. 12000:-

Men om man nu vill "vänsterprassla" med DnB nor t ex. som ligger en 0,5 - 0,7 under de flesta banker kan det ju finnas en del att tjäna på det. Men avgiften för splitten lär ju läggas till. Och då kanske det inte går jämnt ut på ett år precis.

totiki
2008-10-02, 13:57
Jo, ett (1) datapantbrev hos lantmäteriet kostade 12.000:- och vi har två lån i samma bank på olika löptid. Denna bank är svår att förhandla med om rabatter på räntan, så då skulle vi vilja byta bank. Men detta är inte så lätt för den nya banken vill också säkra sig om en pant i huset.
Så frågan är om någon känner till vad det kostar att dela på pantbrevet?
Kostar det 12.000:- igen skall det till bra mycket bättre ränta innan det börjar löna sig.

En sak jag har lärt mig av detta är att det är bättre att ha ett (1) lån i en bank än två. I motsats till vad alla banker förespråkar, för då kan man enkelt byta till den bank som har lägsta räntan när man skall sätta om lånen.

Den stora anledningen till att alla banker förespråkar två lån är förmodligen just för att man då knyts fastare till dem och de vill inte se några rörelser bland låntagarna för då måste de konkurera med varandra genom lägre låneräntor.

Detta kan vara en medveten överenskommelse mellan alla banker eftersom alla tjänar på det (konspirationsteori såklart, men vem litar på bankerna i dessa dagar?).