handdator

Visa fullständig version : Kräv Bostadsutskottet tillbaka!


totiki
2008-08-31, 17:48
Riksdagens bostadsutskott är nedlagt.
Det finns ingen oberoende organisation som bevakar brf:ernas intressen i Sverige.

De större marknadsaktörerna HSB, SBC, Riksbyggen o s v. anses p g a. konkurensskäl själva kunna reglera marknaden. Det är fel. De verkar bara för att driva på marknaden för sitt eget berättigande och vinstintresse.

Jag har sett årsredovisningar från bl a. SBC som är till för att dölja det verkliga förhållandet med ekonomin inom en förening för att inte köp/sälj skall avstanna. Jag har också sett hur Banken till slut går in och begär ändringar av en styrelses sammansättning för att bevaka sin investering. Banken som sista utpost? Banken går bara sina egna ärenden inte borätthavarens.

Reglerna för Brf är gamla och bör revideras men nu finns inget Bostadsutskott som kan sköta detta. Därför kommer en utredning om Ägarlägenheter. Det förändrar inte de omoderna reglerna för alla de Brf:er som redan finns.

Kräv Bostadsutskottet tillbaka!
Kräv en oberoende organisation till Brf:ernas försvar!

Admin
2008-08-31, 18:15
En alldeles ypperlig synpunkt. Jag har tidigare då och då skrivit om bostadsutskottet, bl.a. här;
Vem ansvarar för dagens situation i bostadsrätter? (http://hotpot.se/hsb-ansvariga.htm)
och jag kan inte göra annat än att hålla med dig fullt ut!

Det är beklämmande att Sverige saknar ett bostadsutskott.
Bostadsutskottets uppgifter har i stället till viss del lagts ut på andra som inte bryr sig det minsta om hur det fungerar i Sverige inom detta område.

Det finns ingen instans eller myndighet som bevakar bostadsrättshavares intressen och bostadsorganisationerna har därför fritt fram att köra över alla precis som de behagar.

Se även;

Bostadsmyndighet = valfråga 2010 (http://hotpot.se/php/vb/showthread.php?p=5408)