handdator

Visa fullständig version : HSB bolina i Malmö ?


Jesper
2008-03-01, 22:39
Jag är ny i detta forum och vill pasa på att säga hej till er alla! :1:

Jag kommer inom kort att ta flyttlasset till min familjs nya lägenhet i Oxie (HSB , BRF: Oxievång) och ser givetvis mycket fram emot detta.

Inför flytten håller vi på att ordna upp de saker som ska beställas etc. Bredbandet är en av dessa ting. Jag hittade hit mkt på grund av följande sida: http://www.hotpot.se/HSB-Bolina.htm
Jag har dock svårt att utläsa hur gammal denna info egentligen är och jag undrar nu hur det ligger till med HSB-bolina? Är det fortfarande lika illa som man kan läsa på denna sida eller är det så att de flesta problem lösts..?

Jag vill gärna höra om ni som bor i Malmöområdet är nöjda med er Bolina idag. Vad jag hittat i dagsläget så verkat Adamos "100/10" för 275 kr/mån vara ett rätt bra alternativ för mig då jag har behov av en vettig uppström.

Hur upplever ni Adamos IP-telefoni?
Jag har ingen erfarenhet själv av IP-telefoni men nu kan det vara aktuellt (gud vad skönt att kunna slippa Telias grundavgift!!)

Detta får räcka för ikväll.
Ser fram emot lite diskussion här :)

ha det bra
/Jesper

Admin
2008-03-02, 10:46
Du har tre leverantörer av bredband att välja på.

HSB Bolina är helt annorlunda idag än när jag skrev webbsidan du refererar till.

I HSB Bolinas nät finns det fem leverantörer att välja mellan;
Adamo, Bahnhof, Bredband2, Tele2, Telia.
Men två alternativ går helt bort. Tele2 och Telia är så långt borta från verkligheten i sina priser och sitt utbud att ingen med det minsta vett i huvudet kan välja någon av dem som operatör i HSB Bolina.

Alltså har du i HSB Bolinas nät att välja mellan Adamo, Bahnhof och Bredband2.

Om du värderar ärlighet så finns det bara ett alternativ, och det är Adamos.
Jag har själv använt mig av Adamo under många år och är inget annat än nöjd med allt.
Har dock inte testat deras IP-telefoni.

Bahnhof startade sin bana i HSB Bolina med att lura in många kunder till sig med priser som låg långt under vad operatörerna själv betalade till HSB (men detta tycktes ingen förstå).

Jämförelse mellan operatörerna (http://hotpot.se/hsb-bolina-priser-03.htm)


Se även;
Gruppanslutning HSB Bolina - bredband och ip-telefoni (http://hotpot.se/php/vb/showthread.php?t=16683)

Mobilt bredband för mobiltelefon/smartphone (http://hotpot.se/mobilt_bredband_telenor_comviq_universal_lyca.htm) - vilket alternativ är billigast/bäst?

Lite mer information om vilken leverantör av bredband man ska välja och hur man byter från Telia till en bättre operatör (http://hotpot.se/hsb-malmo-bolina.htm).
Tyvärr ligger många kvar med Telia som bredbandsleverantör bara för att de började med monopol i nätet, och medlemmarna förstår inte att de måste byta.

Katten Georg
2008-03-02, 13:06
Det var Bahnhof som trixade med priserna inte Bredband2

Jesper
2008-03-02, 19:05
okej det var skönt att höra. Då får det nog bli Adamo. Efter att ha kollat upp lite så verkar dem ha en vettig peering också.