handdator

Visa fullständig version : Balkongdörr


KeiNo
2018-02-19, 09:35
Som flera andra innan mig så har jag en fråga gällande balkongdörr som jag lite behöver tips och råd med.
Vi har gamla balkongdörrar, utifrån ser de fräscha ut, men i mitt fall inifrån så börjar det bli på tiden att göra något
Då jag har som svarta fläckar ovanför dörren så vet jag att tätningen behöver bytas(mitt ansvar)
Dock så såg jag när jag kikade inför de kommande tätningslistbytet att det dessutom är ett hål på insidan av balkongdörren, som i sin tur har lett till att min vita gardin som hänger där har fått en relativt stor svart sotfläck.
Hålet som har blivit är där snöret till persiennen går ut så att säga.
Av det jag förstått från mina samtal med övriga styrelsemedlemmar så är det som så att insidan är mitt ansvar och utsidan är föreningens ansvar.
Det jag då undrar är följande

Får man byta hela dörren själv? Alternativt att föreningen delar kostnaden med mig, med tanke på att utsidan är deras ansvar?

Harald
2018-02-19, 10:47
Byte av balkong- eller altandörr är i grunden alltid föreningens ansvar. Uppdelning av ansvar för in och utsida är bara relevant under dörrens livslängd. Är den slut och behöver bytas ut är det föreningen som tar hela kostnaden.

Det betyder också att det är föreningen som avgör när dörren är slut och behöver bytas. Fel anmäl och de skall komma till dig för att göra en bedömning. Det är inget konstigt att några dörrar behöver bytas i förtid innan alla dörrar byts.

Bedömer föreningen att dörren inte är slut så kan du givetvis byta hela på egen bekostnad. Hör då med din förening vilken modell som de vill att du sätter upp eller ge dem förslag som de sedan godkänner.

När du på egen hand går "i förväg" så får du normalt ta hela kostnaden för dörrbytet själv.

KeiNo
2018-02-19, 12:21
Tack för svar! Ska kolla upp det lite, återkommer när man kommit någon vart!