handdator

Visa fullständig version : Soptippen och Brf


InteIStyrelsen
2017-12-28, 14:30
Jag undrar, vi betalar för alla medlemmar avgift för sophanteringen och alla medlemmar har rätt at köra till tippen och lasta av vad som helst är tillåtet.
Men få Brf göra detsamma på städdagen ?
Måste man köpa en beställa extra container ?
Vad få man göra få medlemmar kasta föreningens sop ? Förvaltaren debiterar oss natuerligtvis extra för detta.

tack

henrikO
2017-12-28, 14:40
Kolla vad som gäller i din kommun men det vanliga är nog att en Brf räknas som företag när det gäller återvinningen. Det betyder att föreningen inte får slänga gratis. Att beställa en container för att rensa skräp brukar bli dyrt eftersom det oftast räknas som osorterat avfall = absolut högsta taxan. Betydligt klokare att själva sortera upp det.

Tyvärr är det nog vanligt att medlemmar dumpar diverse skräp i gemensamma utrymmen och förväntar att "man" fraktar bort det. Har nog tappat räkningen på hur mycket skräp som vi i styrelsen kört iväg. Vi brukar tumma på det där med att föreningen måste betala vid återvinningen och hyr en släpkärra och fraktar bort som om vi vore privatpersoner. Eftersom det är en relativt liten brf känns det hanterbart. Alternativet att låta en förvaltare ta hand om det känns som alldeles för mycket kostnad, då blir det två personer som traskar runt i en hel dag = orimligt dyrt. Än så länge har det inte varit gnäll över sådant som försvunnit. Vi brukar annonsera om det och ge viss tid för att själv ta rätt på skiten. Dessutom finns anslag här och där som upplyser om förbud att annektera allmänna utrymmen för diverse grejer. Någon "karantän" har vi därför för det mesta inte tillämpat utan när den utannonserade tidsfristen löpt ut så kör vi iväg sakerna till återvinning.