handdator

Visa fullständig version : Saknat element


Ingers
2016-12-08, 11:33
:14:I min nyinköpta Br saknas ett element i sovrummet. Jag har två fönster men bara ett element under det ena. Ordförande i föreningen säger att det är mitt problem och att jag ärvt problemet från förra ägaren. Är det Brf eller jag som ska sätta in ett nytt vattenburet element? Är det inte alltid BRF som har ansvaret? Kan jag annars göra detta själv?:14::14:

Korsdraget
2016-12-08, 13:40
Ingers,
Jag utgår från att du har ett köpavtal med säljaren.
När du skrev under det då då skrev du väl under att du köpte lägenheten i befintligt skick?
Alltså är du ansvarig såvida det inte finns en anteckning om undantag för gjorda ändringar i lägenheten. Har du det då kan du kräva att förra ägaren återställer till ursprunget.

Ingers
2016-12-08, 17:07
Tack för svar Korsdraget.
Jodå ett vanligt köpeavtal via mäklare men man tänkte inte att ett element saknades men förstår att det nu är mitt problem.

Korsdraget
2016-12-08, 18:27
hej Ingers,
nej. så enkelt är det inte.
jag skulle nog åter fråga styrelsen om de accepterat att lägenhetsinnehavaren byggt om värme och vatten.

Be styrelsen om kopia på ursprunglig ritning av lägenheten. ändring ska vara godkänt. Alltså fråga styrelsen om de har kontrollerat att arbetet är gjort enligt gällande lagstiftning. Föreningen har ju ansvaret för de tekniska systemen är ändrad enligt gällande regler för va.

Detta kan vara ett svartbygge.
Det du råkat ut för heter "DOLDA FEL". DET DRABBAR JÄTTEMÅNGA.

ÄR DET SVARTBYGGE KAN SÄLJAREN FÅ ETT BREV OM DET...och kanske styrelsen också..konsumentverket kanske har bättre råd

trist är det..

Thomas_A
2016-12-08, 22:17
Som redan sagts måste styrelsen ha fått information om från medlem om detta. Saknas den har medlem eller tidigare medlem inverkat direkt på föreningens ansvarsdelar. Be ordförande att skicka dokumentationen som tidigare medlem haft med styrelsen angående detta. Saknas det bör föreningen ersätta och skicka räkning till tidigare ägare. Så skulle jag som ordförande gjort.