handdator

Visa fullständig version : Fuktskada/mögel, kan vi kräva att renovering utförs först efter att vi flyttat?


Dynamic
2008-07-29, 20:09
Jag och min sambo flyttade in i en bostadsrätt för lite mer än en månad sedan. Men nu har vi sagt upp bostadsrätten p.g.a. mycket strul.

När vi flyttade in märkte vi snabbt att det var mögel/fuktskadat i badrum, samt fuktskadat i golv i kök. :mad:Vi meddelade detta till styrelsens ordförande som sa att han skulle göra allt han kunde. Vi har inte kunnat använda dusch i vår lägenhet under hela denna tid. Men inget händer.

Nu när vi sagt upp lägenheten så säger styrelsen att så fort snickarna kan jobba så kommer de att börja renovera lägenheten.

Kan föreningen tvinga oss att bo någon annanstans utan ersättning medan hantverkarna renoverar, eller kan vi säga att de inte får renovera förrän vår uppsägning gått ut och vi flyttat?

Francois
2008-07-30, 16:35
Jag tror inte att det finns regler på hur det ska gå till vid en renovering. Ni och styrelsen kan väl prata med varandra och komma överens om en lösning som passar alla?

Jag undrar om ni inte har ansvaret att fixa fuktskadan. Eller, om föreningen fixar skadan så borde styrelsen skicka en faktura till er om allt arbete som har gjorts på ytskiktet.

Men det förbryllar mig att ni flyttade in i en lägenhet med så många problem. Hur kommer det sig att ni inte upptäckte detta innan ni flyttade in? Har ni inte gjort en besiktning av lägenheten? Det bör man alltid göra.

Vet ni vad orsaken till skadorna är? Kommer vattenläckan från ett rör under golvet eller har det orskakats av slarv från föregående bostadsrättshavare?