handdator

Visa fullständig version : Prisras på bostadsrätter i Malmö. Varför?


Admin
2008-07-11, 21:18
Priset på bostadsrätter i Malmö har sjunkit med så mycket som 8 % redan i år, och priserna förväntas sjunka ännu mer.

Förklaringen som ges till detta i SDS (http://sydsvenskan.se/ekonomi/article345539.ece) är lite luddig.
Det är bara just i Malmö som detta har inträffat, och situationen är annorlunda i de andra storstadsregionerna.

Det går inte att förklara bara med att det finns dubbelt så många lägernheter lediga i år jämfört med föregående år. Man måste skilja på orsak och verkan.

Kan det vara så att en bidragande orsak är såväl skandalerna inom HSB, som inträffar på löpande band, som HSB:s och fullmäktigeledamöternas agerande och bristande respekt för medlemmarna och deras bästa?

Man har i Malmö fått upp ögonen för att det kan vara ett h-e att bo i en bostadsrätt, och det skrämmer folk från att satsa på en bostadsrätt? Man väljer hellre en villa eller en hyresrätt, i den mån det är möjligt att komma över en dylik.

Ove Mollvik
2008-07-13, 01:09
Än så länge försöker man med konstlade medel hålla upp prisnivån i Sthlm. Alla avvaktar med försäljning - särskilt av större eller lyxigare lägenheter. Fantasipriserna annonseras så länge som möjligt men blir bara alltmer overkliga.
Länge har ungdomar med sitt första jobb i storstan kunnat användas som stödköpande bulvaner och fått ett tillfälligt boende mot slavkontrakt eller krediter som de aldrig under sin livstid kan räkna med att betala. Det gäller bara att snarast ta plats i varje ombildad styrelse och fortsätta handla efter bankens eller byggföretagens falska värderingsmäns anvisningar. Nu upptäcker alltfler ungdomar att också de blivit lurade på sin framtid.
I brf Björnligan Lidingö finns skräckexemplen på allt. Myndigheterna har fått fenomenet dokumenterat på alla vis men ingen vågar reagera. Jag fick åtminstone två minimala studentlyor kvar efter att ha varit största hyresgäst och fastighetsskötaren sedan 1970. Det blev som jag ville ha det till slut men till ett omänskligt pris. Frågan är om de som bestämt priset någonsin blir nöjda.
Ove Mollvik