handdator

Visa fullständig version : Hela golvet vibrerar


nike2
2015-02-06, 15:09
Grannen under har byggt om köket där det nu också finns tvättmaskin. När centrifugen går igång förs vibrationerna vidare upp till oss så att det skallrar i rutorna och ljusstakarna på matbordet klirrar. Värst är obehagskänslan i kroppen när vibrationerna fortplantas. De åtgärder som gjorts hittills har inte räckt. Hur kan vi gå vidare om vi inte kan lösa detta - Finns några supermetoder att få bort vibrationer? Kan vi kräva att tvättmaskinen flyttas? Är det "vårt" problem eller föreningens?

Harald
2015-02-06, 15:43
Ni har att anmäla störningen till styrelsen.

Styrelsen har att tvinga grannen att åtgärda problemet. Om det sedan innebär att maskinen kan av vibreras eller om den måste flyttas får ni se senare. Ni har rätt till en dräglig boendemiljö.

Drar det ut på tiden, så har ni rätt till nedsättning av årsavgiften.

Ett tips på lösning är att höra av sig till tvättmaskinstillverkaren. De har oftast förtillverkade lösningar för att avvibrera just deras maskiner. Men det skall inte du göra, det är upp till grannen att lösa sitt problem.

Thomas_A
2015-02-07, 16:50
Det måste till dämpfötter liknande de som SKA sitta under högtalare (och inte sk "spikes"). Ska finnas lämpliga för tvättmaskiner som avkopplar den mot underlaget.