handdator

Visa fullständig version : Pressmeddelande: Michael Carlsson ny vd för HSB Malmö


Admin
2008-06-24, 13:23
Malmö 2008-06-24

Michael Carlsson, 44, har utsetts till verkställande direktör för HSB Malmö. Michael Carlsson har fungerat som HSB Malmös tillförordnade vd sedan början av 2008. Han har varit verksam inom HSB Malmö sedan 2005 och var fram till början av året ansvarig för HSB Sundsfastigheter.

Claes Caroli, ordförande i HSB Malmös styrelse, motiverar beslutet:
Michael Carlsson känner vår organisation och dess behov. Han har också presterat ett mycket förtroendeingivande arbete under det halvår han fungerat som tillförordnad vd. Inom styrelsen är vi övertygade om att Michael Carlsson är rätt person att utveckla organisationen under de kommande åren, som både rymmer ett omfattande nybyggnadsprogram samt satsningar för att utveckla medlemsverksamheten och våra kundrelationer.

För ytterligare information
Bengt Skånhamre, informationschef, mobil 0708-70 55 35.

HSB Malmö är en av 33 självständiga HSB-föreningar i landet. Bildades 1925 och är en medlemsägd kooperativ ekonomisk förening med verksamhet i Malmöregionen. HSB Malmö har drygt 40 000 medlemmar. I tjänsteutbudet ingår såväl administrativa som tekniska förvaltnings- och konsulttjänster.
Förvaltningen omfattar drygt 30 000 bostadsrätter och drygt 1 600 hyresrätter, däribland Malmös nya landmärke HSB Turning Torso.

Min kommentar:
HSB Malmös styrelseordförande Claes Caroli säger:
Michael Carlsson är rätt person att utveckla organisationen under de kommande åren, som både rymmer ett omfattande nybyggnadsprogram samt satsningar för att utveckla medlemsverksamheten och våra kundrelationer.
Då vill man kanske fråga sig vad HSB Malmö menar med utveckling av kundrelationer (som HSB så vackert kallar relationen med de medlemmar som idag inte finns... relationen alltså... medlemmarna kanske finns ett tag till).

Är det bra "kundrelationer" att styrelsen inte svarar på frågor?

Är det bra "kundrelationer" att HSB Malmö inte svarar på frågor?

Kanske det är dags för Michael Carlsson (som under ½ år varit t.f. VD i HSB Malmö, och dessförinnan okänd VD för HSB Malmö Sundsfastigheter, och dessförinnan fastighetschef på MKB, innan utrensning gjordes på MKB efter de skandaler som Sydsvenskan avslöjade) att på i alla fall något sätt visa att det görs något för att förbättra informationen och kommunikationen samt relationen med medlemmarna.

Det som hänt efter HSB Malmös årsstämma imponerar inte precis.
Förutom att det verkar som att alla i hela organisationen gått under jorden så har det inte presterats något... förutom en enda sak, och det är att styrelsen byggt upp en mur mellan styrelsen och samtliga 42.000 medlemmar i HSB Malmö genom att klart och tydligt säga att HSB Malmös styrelse inte vill ha någon kontakt med medlemmarna.


Se även;
Michael Carlsson ny VD för HSB Malmö? - Inte fler VD-skandaler, snälla! (http://hotpot.se/php/vb/showthread.php?t=469)

HSB-VD ½ mkr mer än statsministern i lön (http://hotpot.se/php/vb/showthread.php?t=110)

VD:ns lön och förmåner inom HSB Malmö - Sveriges högsta löner för anställda? (http://hotpot.se/php/vb/showthread.php?t=454)