handdator

Visa fullständig version : En dåres demokrati - Du är kontrollerad!


Admin
2008-06-19, 10:52
Igår spikade riksdagen att tele- och internetoperatörerna måste lagra all elektronisk kommunikation i landet. Därmed kan varje enskild medborgare granskas när som helst och hur som helst. Vi är nu jämställda med länder som Kina och Nordkorea.

Med röstsiffrorna 143–138 antog riksdagen lagen som ger försvarets radioanstalt (FRA) rätt att spana i all tele- och internettrafik (t.ex. e-post) som går i kabel över Sveriges gränser.

Beslutet klubbades igenom efter att några handskrivna justeringar skrivits in och alla ledamöterna fått 1 timme på sig att fundera på om förändringarna skulle göra någon skillnad mot tidigare då förslaget inte accepterades.
Det hade varit så lätt att vänta med beslutet och återremittera ärendet (ännu en gång), men man ville inte ta ett väl genomtänkt beslut, utan beslutet skulle tas till varje pris.

Dessutom tas beslutet direkt efter att det avslöjats att FRA (Försvarets Radioanstalt) missbrukat sina register. En utredning som omedelbart hemligstämplades!

De ändringar som skrevs in gör i praktiken inte mycket skillnad. Att DI (Datainspektionen) ska agera kontrollfunktion är bara löjeväckade. DI klarar inte ens av det uppdrag de har idag, än mindre betydligt mer komplicerade uppgifter.
Försök ställa en fråga till DI och se vad du får för svar. Jag tror inte det finns en enda person som, sedan DI bildades, har fått ett konkret och vettigt svar från denna myndighet.
Vem tror då att de ska klara av något som är så mycket mer avancerat?

Det andra kontrollorganet blir de riksdagsledamöter som drivit igenom beslutet och som inte vet vad det handlar om och som inte begriper varken tekniken och hur man enkelt kan komma runt systemet.

Det fungerar nästan lika illa som inom HSB.
Det handlar inte om att ta bra beslut, bara om att ta beslut.

Kostnaden för detta projekt blir flera 100 miljoner kronor och ställer till med betydligt mer skada än nytta, ur alla synvinklar.
Vem som helst begriper att konsekvensen bara blir att alla som har något att dölja därmed kommer att använda kodord. Bomb kan t.ex. bli mjölk. Grattis till FRA som som ska kunna sortera ut vilken mjölk som är en bomb och vilken mjölk som är den man har till frukostflingorna.
Det är en kostnad på 300 miljoner (och säkert betydligt mer om man räknar in allt) som är helt och hållet bortkastade.

Genom att man skrivit in följande formulering i FRA-lagen;
Om det är nödvändigt för försvarsunderrättelseverksamheten får signaler i elektronisk form inhämtas vid signalspaning även för att
1. följa förändringar i signalmiljön i omvärlden, den tekniska utvecklingen och signalskyddet, samt
2. fortlöpande utveckla den teknik och metodik som behövs för att bedriva verksamhet enligt denna lag.
lämnar man öppet inhämta vilken information man vill!

Gårdagen var en svart dag i Sveriges historia då inkompetesen fått styra Sveriges framtid!

Se
Protesterna mot FRA-lagen hjälpte inte (http://sydsvenskan.se/sverige/article337914.ece)

och

"Det här riktar sig bara mot oss vanliga" (http://sydsvenskan.se/sverige/article337785.ece)

Myggan
2008-06-19, 11:41
FRA har redan kört med dessa metoder i ca 10 år.
Nu skulle det bara välsignas utav sittande partier så att det ser bättre ut.

Nu finns det en ursäkt att höja bredbandspriset med 50%.
Kostnaden för denna cirkus kommer att kosta 500 millioner/år.
FRA ska ha en kopia på ALLT som görs på nätet och telefonit.

Många kommer att kryptera.
Mångs kommer att lägga in sökord i mejl och sms

Hur ska FRA hålla koll på tex samtliga språk som talas och skrivs i sverige?

Ren idioti.

Ove Mollvik
2008-06-19, 15:14
Info är handelsvara och big biz i både övre och undre världen. I svensk och internationell rätt är det inte sant eller falskt utan högsta bud som gäller. Kommunikation som är olaglig att registrera i demokratiska rättsstater som USA kan nu slussas via Sverige och sedan säljas tillbaka till det högstbjudande företag eller politiska parti som behöver hjälp mot sina konkurrenter.
Genom alla krig har Sverige kunnat avlyssna båda sidor och meddelanden kunde dekrypteras och tolkas godtyckligt åt den sida som betalade bäst. Neutraliteten imponerar faktiskt ännu på politiker och folk med heder men nylibfascister ger sig inte förrän de kapitaliserat även sådana värden. Så gavs storfinans, maffia och underrättelsetjänster fritt spelrum att trissa upp kursen på info och överträffa varandra i falskt dubbelspel eller samspel medan vanligt folk fick ha ihjäl varandra i jakten på rättvis balans eller sanning.
Brf Björnligan 8 bokslut presenterades äntligen på årsstämman igår. Vare sig kassör eller revisor infann sig och det blev meningslöst att resonera om siffrorna. Årets miljonaffärer som ännu inte avslutas fanns ändå ingen redovisning för. Ordföranden förklarade att man vunnit i rätten mot mig och därmed fått in över 3mkr. Advokatkostnaden motsvarade tyvärr årets avskrivningar och saneringsarbetena var efter ett halvår inte sluträknade. Dessutom hade man blivit tvungen att byta till en effektivare revisor mitt upp i allt. Så blev jag ensam om att reservera mig mot ansvarsfrihet för gamla styrelsen fast deras balansräkning var ett uppenbart falsarium som gjorde mig ansvarig för uteblivna fantasibelopp.
Snart har vi med samma dolda politik en stordator hos FRA som berättar för högstbjudande vad varje världsmedborgare tänker och kan fås till att tänka i varje fråga.
Ove Mollvik

Admin
2008-06-19, 15:26
De noder som nu kommer att sättas upp med all kommunikation som görs av alla i Sverige kommer att bli attraktiva måltavlor för t.ex. hackare.

Som förhoppningsvis alla vet så finns det inga säkra system, och här kommer man nu att samla information om alla medborgare på ett ställe.

Gissa om vi blir sårbara!!!

Det finns inget som inte kan döljas och terroristerna får oss i stället serverade på silverfat, om de nu har intresse av att "terrorisera" Sverige någon gång i framtiden. :15:

Angående Brf Björnligans stämma:
En revisor måste finnas med på årsstämman!

Ove Mollvik
2008-06-20, 10:10
Hackers är lika välkomna som eventuella terrorister. Sedan kan man skylla på dem när för maktägarna olämplig trafik måste blockeras. Globala finansmaffian lär betala bra för tjänsten. Bankrattsforeningen.org.se server stängdes under april och rensades på det innehåll som samtidigt togs bort från Google Cached.
SvD utsattes varje år då jag var med i deras olika forum för liknande procedurer. Av en slump fick jag ringat in Psykstyrets gamle ordförande Sam Nilsson som en av de inblandade. Han var ett tag märkligt nog chef över oss teleingenjörer på SVT. Vi hade också kamrater i FRA men Sam pratade ett helt annat språk än vi. Han fick bli TV-chef istället. Efter 90-talet toppade han karriären som Psykstyret SPF ordförande.
Mentaliteten av korrupt affärsmoral som ätit sig in i före detta demokratiska partier och föreningar blir med personlig erfarenhet av sådana figurer lätt att känna igen. Typfallen som varit ledande i brf Björnligan 8 sedan ombildningen talar för sig själva. Nu kan man t o m öppet deklarera sina bedrägerier i protokoll och bokslut för man vet att det ändå inte lönar sig för någon att invända.
Länsstyrelsen håller tyst om vilka lagar och medel som gäller eller finns deponerade. Advokatsamfundet håller ihop och vet att för varje orättvis förlikning skapas en ny rättshaverist som samfundets utvalda lever och gör sin karriär på.
Ove Mollvik

Myggan
2008-06-21, 12:57
Dessa som var imot FRA-lagen-hur kan dessa ynkliga personer tro att dom har något som helst förtroende kvar hos väljarna?
Ett nej blir ett ja helt utan vidare...
Återremiss,minimala förändringar pang så blir det ja!
Inte trovärdigt!

Är det bara idioter som sitter i regeringen?
Man skulle kunna tro att dom har tvingat dom att rösta ja!
Så illa kan det väl inte vara?

Har Sverige blivit beordrad av USA?

Glad Mittsommar!:1:

Admin
2008-06-21, 13:48
Ja, din fråga om de tvingades att rösta rätt (eller lägga ner sin röst) är befogad.
För exakt så var det faktiskt!
Kritikerna, t.ex. folkpartiets ledamot Birgitta Ohlsson, la ner sin röst enbart för att rädda sitt eget skinn. De hade inte tillräckligt mycket vilja för att stå för sin åsikt eller att rösta för så som majoriteten av befolkningen tycker. Hade de röstat som de egentligen tyckte så hade de riskerat sin "karriär" inom politiken.

Precis så fungerar det inom HSB.
Få vågar höja sin röst eller ha en avvikande åsikt, för de vet att de med hundraprocentig säkerhet i så fall blir utfrysta, mobbade och trakasserade.

Man kan då fråga sig om vi lever i en demokrati eller i ett fritt land?

Det visar hur viktigt det är att det finns en diskrimineringsombudsman som har utgångspunkten att även svenskar kan bli diskriminerade, i motsats till hur det fungerar idag.

Ove Mollvik
2008-06-22, 13:01
Riksdagsdebatter och stämmor är bara skådespel. Det avgörande inflytandet i beslutsfattandet har den dolda ägarmakt som betalat mest. Så har individer och kollektiv köpts upp systematiskt under flera generationer från extrema mitten medan uppmärksamheten riktats mot politik på ömse håll. Demokratin är sedan länge uppköpt och rättsstaten mötte samma öde strax innan millennieskiftet.
Systemet som dirigeras via Psykstyret SPF och civilförsvarsorganisationen går ut på att skapa konflikter bland vanligt folk, spela ut oss mot varandra och därigenom kapitalisera alla värden som tänkas kan. Allt från heder, samvete, ansvar och rättkänsla till tro hopp kärlek och människovärde får sitt pris och omsätts på den självutvalda elitens slutna finansmarknad.
FRA-datorns primära uppgift blir rent kommersiell. Allt och alla som kan antas utgöra alternativa värderingar mot internationella finanseliten menas benägna för terrorism och organiserad brottslighet. Falskt angiveri mot konkurrenter sätts i system. Smartast högstbjudande vinner. Falska SMS produceras som i Knutby. Syndabockarna är utvalda långt i förväg och ingen får möjlighet att försvara sig mot denna hemligt totalitära övermakt som redan äger mer info om oss var och en än vi själva vet om.
Ove Mollvik