handdator

Visa fullständig version : Pyramidspel med bostadsrätter i Malmö


Admin
2008-06-07, 18:23
I SDS (http://sydsvenskan.se/malmo/article332550.ece) idag kan vi läsa att priset per kvm för en bostadsrätt i Malmö är uppe i runt 66.500 kr. Detta trots att utbudet av bostadsrätter är rekordstort (drygt 1.100 bostadsrätter är till salu just nu). En trerummare i Dockan har idag utropspriset 7,65 miljoner kronor (en av 15 bostadsrätter som nu är till salu till ett pris över 6 miljoner kronor). Ingen har bott i lägenheten, utan det är bara ett sätt att göra sig en hacka på.

I Sveriges dyraste stadsdel, Östermalm i Stockholm, ligger priset i snitt på 50.000 kr/kvm.

Bostadsrätterna har blivit spekulationsobjekt och priserna har stigit i höjden. Över 50 lägenheter i Dockan och runt 100 lägenheter i Västra hamnen är just nu till salu.

De som spekulationsköpt bostadsrätter under det senaste året kommer dock att få svårt att göra sig en förtjänst. Det är som pyramidspelet, där endast de första som går in i detta spel är de som tjänar pengar.

Se även;
Bostadsrätter - Vad byggs? Vad ligger priserna på? (http://hotpot.se/php/vb/showthread.php?t=1780)

Ove Mollvik
2008-06-12, 14:10
Nu säljer styrelsemedlemmarna i panik. Brf Björnligan 8 med dess enstaka kvarboende från ombildningen för 8 år sedan har haft lika många ordförande, kassörer och sekreterare som flyttat vidare med rejäl vinst varje år. Nu flaggas för arvoden och höjda avgifter istället till hösten.
Ingen av de senaste lär få ut vad de räknat med. Trots idog anpassning till bankmaffians krav med förtal och processer mot oss som råkar veta substansen i värderingarna så återstår rent juridiskt ett solidariskt ansvar för 3 mkr på 5 pers med senaste inteckningar.
Ove Mollvik

schrapet
2008-06-12, 15:05
Ove, jag trodde först att du ironiserade med att kalla din Brf "Björnligan" med anspegling på Björnligan i Kalle Anka världen. Med lite efterforskning fattar jag att det är så din Brf verkligen heter. Förefaller som att styrelsen gör själ för sitt namn !:1:/SP

Björnligan på andra språk:
Norska: B-gjengen
Danska: Bjørnebanden
Finska: Karhukopla
Engelska: Beagle Boys
Tyska: Panzerknacker
Franska: Les Rapetou
Italienska: Banda Bassotti
Portugisiska: Irmaos Metralha

Ove Mollvik
2008-06-13, 13:15
Det gäller att kunna se det roliga hur bedrövligt det än verkar. / ove