handdator

Visa fullständig version : Vem ska stå för följdfel vid badrumsrenovering?


Hullebulle
2012-02-28, 10:28
Hej!
BRF utförde besiktningar av badrummen i området. Denna besiktning visade att några lägenheter hade fuktskada. Föreningen skulle stå för denna renovering (man fick göra vissa tillval som föreingen valt och då betala detta själv). Föreningen anlitade ett företag som skulle utföra dessa renoveringar.

Ca 2 veckor efter slutförd renovering frös vattnet i badrummet, något som aldrig hänt tidigare. Hantverkaren kom och det slutade med att de fick såga upp väggen i angränsande rum för att komma åt vattenledningrna och tina upp isproppen.

Detta rum är tapetserat med grå tapet (gammal men i fint skick). Hanverkaren säger att han kan måla den aktuella väggen vit. Skulle han göra hela rummet skulle det göras åldersavdrag och då skulle vi få betala ca 70% av kostnaden.

Är detta verkligen rätt? Ska vi betala för att återställa något som uppkommit som en följd av badrumsarbetet?

Gusten
2012-02-28, 11:18
Det är alltså fråga om en sk vattenledningsskada.
Förutsatt att det inte är bostadsrättshavaren som är vållande till
att vattnet frusit i ledningen så ska föreningen bekosta även följdskadorna utan åldersavdrag.

Hullebulle
2012-02-28, 11:47
Ja dom hittade felet (isproppen) på kattvinden nere i bjälklaget.
Hantverkaren skulle försöka leta reda på en likadan tapet och tapetsera väggen dem sågat upp. Om han inte hittade tapet kunde han sträcka sig till att måla två små väggar där det är snedtag och i burspråket. Resten skulle ha kvar den gamla tapeten (3 väggar). I annat fall skulle vi som sagt få betala ca 70% av priset om hela rummet skulle göras. Tycker det är lite märkligt om vi skulle betala så stor del för något som vi inte är vållande till utan något som är en direkt följd av det utförda arbetet.

Tack för svar!