handdator

Visa fullständig version : rotbidragsregler


tette
2012-02-27, 18:06
Söker vad som gäller att bostadsrättsföreningar får göra låt kalla det blandade upphandlingar mellan föreningen och medlemmarna.

HSB är konsult till en förening som skall göra ett stambyte.
I förslagsstadiet har det kommit fram att föreningen skall stå för alla materialkostnader, medan de boende skall stå för arbetskostnader för att kunna göra rotavdrag.
En första prognos säger att de som "är med " på detta upplägg lånar 40 000kr av sin bank och betalar direkt. Det vill säga de får ha kvar sin nuvarande avgift. De som inte kan eller får låna får ta sin kostnad på avgifterna framöver.

Knepigt och dukat för framtida problem????????
Tilläggas bör också sägas att föreningen har 70 bostadsrätter och 30 som hyrs ut.

Harald
2012-02-27, 21:54
Ett stamyte är en mycket omfattande och krånglig process, en mängd beslut måste tas som får konsekvenser för föreningen och dess medlemmar under lång tid.

Det är alltid några saker som "skiter sig". Då vill man ha ansvarsbiten kristallklar, d v s parterna är föreningen som beställare och entreprenören som just entreprenör.

Det är inte svårt att se problem som kan dyka upp rörande garantifel, olyckor, försäkringar m m när det finns 71 olika beställare....

Jag tycker inte det är värt det.

Vill medlemmarna utnyttja rotavdraget, så ska de göra badrummen på egen hand. Då kan man antingen stambyta innan, eller relina efter.