handdator

Visa fullständig version : Badrumsrenovering


melakr
2012-02-24, 19:25
Vad menas med att brh ansvarar för ytskikt i badrumsrenoveringen pga fuktskada pga dåligt tätskikt??Våtrumsgipsskivor ingår det i mitt ansvar då??Eller föreningens???Och en sak till.Handverkare berättade för mig att när de ska bila upp golvet för att flytta på brunnen kommer grannes tak(som bor under)att få sprickor på taket:12:??vem s ansvar är det då???Handverkarens????

Admin
2012-02-25, 18:30
Det är tyvärr inte riktigt klart definierat vad som räknas till ytksikt, men gipsskivorna torde höra till ditt ansvarsområde som bostadsrättshavare.

Om en bostadsrättshavare brustit i sina kontroll och ett felaktigt tätskikt lett till en vattenskada så är det bostadsrättshavaren som orsakat vattenskadan.

Det är hantverkarens ansvar att flytt av golvbrunn inte skadar del av någon annans lägenhet. Viktigt att du kontrollerar att hantverkaren har en försäkring som täcker dylika problem. Gör hantverkaren fel, eller hantverkarens arbete leder till skada på annans lgh, är det ur bostadsrättsföreningens synpunkt ditt ansvar (om inte bostadsrättsföreningen beställt arbetet).