handdator

Visa fullständig version : Att spela aktör mot en annan!


schrapet
2012-01-13, 08:27
Den 2012-01-11 20:00 sändes det på SVT1 ett debattprogram Sverkers stora strid ! ( http://svt.se/2.161175/sverkers_stora_strid?lid=20120111&lpos=SVT1_0000_sitelink&from=tabla ) del 3 där huvudämnet var ”Bankerna tjänar stora pengar på dyra räntor och höga avgifter och i slutändan är det vi bankkunder som betalar priset.”
Till detta program var några bankunder (egnahem), småsparare, Vd Forex Bank, expertrådgivare samt representanter från riksdagspartierna(M, S och V) inbjudna.
Bjudna var även samtliga Vd:ar från affärsbankerna vilkas verksamhet programmet skall diskutera men dessa avböjde att närvara.
Några debattörer från Sveriges BRF intresseorganisationer fanns inte med i programmet. Om de var bjudna och avböjt eller om Sverker helt enkelt glömt att bjuda dit dem framgick inte!
För övrigt var det ett intressant inslag att följa med många intressanta synpunkter i ämnet bankvälde.
Bland de råd jag fick i programmet minns jag två mycket väl:
1) Hur förhandlar du bäst om räntan med banken, jo genom att spela ut dem mot varandra!
2) Det finns inga rådgivare på banken bara säljare!
Hur ställer sig intresseorganisationerna till dessa råd?
Det är ju oftast de som genom förvaltningsavtal placerar om bostadsrättföreningars banklån! Lån som medlemmarna sedan skall betala via månadsavgiften! /SP

Admin
2012-01-19, 14:45
Ja, bankerna tjänar stora pengar på oss och detta beror mycket på att vi är alltför trogna den bank vi har.

Inte minst förlorar vi enorma summor pengar på att låna ut pengar till HSB, med genomgående sämre ränta än nästan alla andra.

Hur förhandlar du bäst om räntan med banken, jo genom att spela ut dem mot varandra!
Det ska man alltid göra, absolut, men det känns som att det förändrats här under de senaste åren. Bankerna sitter som Joakim Von Anka på sina pengar (f.d. våra pengar) och är betydligt mindre förhandlingsvilliga än tidigare.