handdator

Visa fullständig version : Mögel i köket?


Emilsson84
2011-12-21, 19:12
Hej är en ny här som besluta att bli medlem efter för många problem i styrelsen... för ca 1 år sedan gjorde dom stambyte här och jag bodde ett halv år hos min sambo, vi flyttade in hit i November och började leva vårt liv här, efter ett tag upptäckte vi dålig lukt i köket o fann att det var otätt i gummi nippel under vattenlåset så det strömma upp varm vattenånga, jag informerade en i styrelsen om det o det skulle åtgärdas. I förrgår upptäckte jag att det växte svart mögel bakom spisen som står på andra sidan av köket och att det ser fuktigt mörkt ut som kommer fram in under klickgolvet... jag gick direkt till mannen i styrelsen o berätta min upptäckt och att det började luckta mer, då säger han till mig att det är enbart mitt problem men bestämde att han och hans son som är VVS montör skulle komma och titta och "laga" röret dagen efter. jag anade problem o ringde mitt försäkringsbolag som även föreningen har och pratade med privat först o dom säger att det är föreningen som ska ta tag i det. Idag kom dom o lagade röret, möglet som var hadde jag städat bort pågrund av att jag har fyra barn här hemma, mannen påstår att han tror inte att det är några skador för att det ser tortt ut men jag är livrädd för att det ska vara mögel skador under klickgolvet så jag bad om en mätning, men han envisnas om att påstå att det är jag som får stå för allt o dom har INGET med det som är innom mina väggar, så jag ringde försäkringsbolaget igen o pratade med företag och ett byggföretag som isin tur säger att dom är skyldiga att hjälpa mig i föreningen ... är det någon som vart i samma sitts som vi här för börjar bli väldigt irriterad eller vet hur jag ska göra, inte första problemet jag haft med den här föreningen men alvarligast pga mina barn...

pjärlumjär
2011-12-29, 09:47
Hej!
Är inte proffset ifrågan men det borde vara lätt att konstatera mögel även om det är städat där det syntes. Kolla på nätet om svartmögel, vilket det sannolikt är. Det finns firmor, som är specialiserade på fukt mögel, typ ocab, m.fl som du kan konsultera.

Jo det är är det föreningen som skall åtgärda detta, om de är motsträviga
ring miljökontoret i din kommun. Det är defintivt ett hälsoproblem att inte få
det kollat, vare sig där är mögel eller inte, jag hade själv varit orolig för allergier. Och föreningen skall borga för en sund miljö.

Gott nytt år!

skanke
2011-12-29, 22:12
Klickgolv är ju lätta att lägga, men också lätta att demontera, så jag tycker det är värt att ta upp golvet för att kolla hur det ser ut under.

Det skulle ju kunna vara så att det inte bara är fuktig luft som kommit ur den där tätningen vid vattenlåset, utan det kan ju även kommit ut vatten där, som om man har otur letar sig vidare och i värsta fall in under golvet.

Vi hade ett liknande problem men i vårt fall berodde det på en anslutning efter en borttagen diskmaskin som var dåligt tätad, och där det sipprade ut vatten när man spolade i vasken.