handdator

Visa fullständig version : Snöraswebben SMHI


Admin
2011-12-19, 22:02
Om "snöraswebben" skriver SMHI (http://www.smhi.se/Produkter-och-tjanster/professionella-tjanster/Fastighet/undvik-snoras-fran-tak-1.13687);
Samutvecklad och verifierad
SMHI Snöras från tak är framtagen i samarbete mellan SMHI, Fastighetsägarna Stockholm, de kommunala bostadsbolagen i Stockholm, SBC, Riksbyggen samt HSB. Rasriskmodellen bygger på erfarenheter av hur fastigheters och olika taktypers egenskaper tillsammans med väderfaktorer påverkat risken för snöras och har noga testats och verifierats.

Vad är det för mening med att bl a HSB är med och tar fram en tjänst -- med allmän samhällsnytta - som varje brf sedan måste registrera sig i och betala en avgift för?

Det känns som att kostnaden för denna tjänst är försumbar och att detta ska vara något som alla har åtkomst till.

Det minsta man tycker man kan begära är att bostadsorganisationerna ser till så att dess medlemmar kommer åt denna tjänst utan kostnad. Men tyvärr arbetar inte bostadsorganisationerna i medlemmarnas intresse.

Sedan är jag tveksam till att detta fungerar i praktiken. Jag misstänker att det går precis lika bra eller bättre att titta ut genom fönstret och veta vad temperaturen ligger på.

Se även;
Snön är här- Snöraswebben visar risken för ras - Fastighetsägarna (http://www.cisionwire.se/fastighetsagarna-stockholm-/r/snon-ar-har--snoraswebben-visar-risken-for-ras,c9174877)

tette
2011-12-19, 22:57
Snörasvarningsavtal, ja mycket går att sälja, man undrar bara vad som kommer härnäst?

Skulle vara lite intressant att få lite mer kött på benen hur det går till när SMHI, HSB, Fastighetsägarna, Riksbyggen och SBC diskuterar liknande frågor.

SMHI lämnar 1 referens på Snöraswebbens användare.
Som i sin tur tydligen lyckats övertyga 1 förening att teckna avtal?
http://brfmasken34.nu/dokument/filer/Arsredovisning-masken34-2009.pdf


Är det inte istapparna som är farliga för allmänheten?

Admin
2011-12-19, 23:15
Ha, ha. Jo, jag känner mig rätt säker på att det inte lär bli många som kommer att signa upp för en snöraswebb. Detta projekt är liksom dömt att misslyckas från början.

Otroligt hur bostadsorgansationerna kan felprioritera och kasta bort tid och pengar på meningslösa projekt.

Vilka fullmäktige har t ex gett HSB i uppdrag att ägna sig åt detta? Och vem på HSB är det som pysslat med detta? Ingen vågar ge sig till känna.

Är det inte istapparna som är farliga för allmänheten?
Så är det absolut. Men det kommer kanske en uppföljare till snöraswebben med en istappswebb? :13: