handdator

Visa fullständig version : Vem bestämmer om markiser?


stephan
2009-09-27, 16:13
En förening anlitar stark fasadrenovering till att bygga om balkongerna.
Nu får man sätta upp markiser.

Om nedan information och bestämmelser kan man kanske tycka, för vem av vem och till vem, är det som ska bestämma????

Informationen nu är detta är.

"Markisfärgerna valdes av vår ursprungliga arkitekt för att passa hela Farmen och ge ett gott intryck på eventuella lägenhetsköpare. Ursprungligen fick vi bara ett förslag (grått). Valet av endast grå nyans har dessutom av ytterligare en arkitekt (ÅWL arkitekter) rekommenderats. Styrelsen valde att få några alternativ som vi tillställde medlemmarna för omröstning (de nedan). Utfallet blev att nr. 0969 blev det alternativet som styrelsen enhälligt rekommenderade och som vi också indirekt upphandlade för att få bra pris. Det enhetliga utseendet bedömde en enhetlig styrelse var viktigt, i varje fall per gård.

När man väljer markisfärg bör man betänka att det skall se propert ut för förbipasserande och framtida lägenhetsköpare och kanske inte se ut som det kan göra i mer individuellt utformade områden som Bergsjön och Tensta/Rinkeby. Det första intrycket påverkar priset på våra lägenheter. Dessutom bör det se snyggt och trevligt ut när man själv tittar ut över den framförvarande gården.


"OBS! Om ni väljer att anskaffa markis på egen hand MÅSTE ni se till att den godkänns av Balko/STARK för att garantin på balkongen skall gälla. Se till att få papper på detta. Om ni inte gör det blir lägenhetsinnehavaren, vem det än råkar vara i en framtid, betalningsansvarig för eventuella skador på balkongen och fastigheten som beror på markisen för all framtid."