handdator

Visa fullständig version : Integrera trapphus i lägenheten


Emilia
2011-08-28, 20:45
Hej!
Vi har två ingångar till vår lägenhet varav vi använder en. Vi bor högst upp i huset och i det andra trapphuset finns det bara vår ingång på det planet och inget ålan över. En våning ner i det trapphuset finns en ingång till en annan lägenhet och ingång till vind. Vi skulle vilja köpa till den avsats som finns utanför vår lägenhetsdörr samt trapphuset ner till nästa våning. Vi skulle då sätta en snygg dörr på våningen nedanför som vägg och bygga ett rum i två etage och därmed integrera trapphuset och dess fönster i vår lägenhet. Grannarna under använder inte sin dörr i det trapphuset och har inget emot det hela utan har själva planer på att bygga sig igenom trapphuset ut på vinden som ligger på deras våningsplan. Deras planer störs inte av våra.

Min fråga är om det är någon som har erfarenhet hur man gör rent praktiskt för att få det att bli verklighet. Styrelsen i föreningen har inget emot planerna men vill att jag återkommer med mer information för att allt ska rätt och riktigt till.

1. Om man köper yta i trapphus vad är brukligt kvadratmeterpris?
2. Finns det problem när det kommer till bygglov hos kommunen just för att det är ett trapphus?
3. Kan någon tipsa om någon förening som genomgått en försäljning som likar denna?

Med vänlig häslning
Emilia

Vill lära mej
2013-06-03, 15:20
Jag har några vänner som just gjort detta. Skall fråga dom. Återkommer.
Aj,då som ny medlem tänkte jag inte på att titta på datum. Men återkommer ändå, kanske nån annan har nytta av det

Admin
2013-06-03, 16:19
Ja, frågan har väl hamnat i ett lite galet delforum här. Men det skulle vara intressant att veta hur man löst detta, speciellt med det ekonomiska... förutom allt som kan överföras hit från de problem som följer av att bygga om vind till lgh.

Se även;
Trappan påverkar andelstalet? (http://hotpot.se/php/vb/showthread.php?t=18941)

Harald
2013-06-03, 20:10
Det största problemet byggtekniskt, är att trapphus respektive lägenheter är olika brandceller.

Men det är inte olösbart, Byggnadsnämnden lär kräva en separat utredning från brandtekniskt kunnig i samband med bygglovsansökan.

Väntar med spänning på input ifrån "Vill lära mej".