handdator

Visa fullständig version : genomsnittsålder i brfföreningar


tette
2011-06-25, 00:12
Att bostadsrättsföreningar är ett "gubbvälde" med åldre representanter har jag vetat, men att det är så illa som den första statistik jag kollat kunde jag inte tro.

Idag är allt lättkollat.
Genomsnittsåldern hjälper alla bolag till med om du är nyfiken att kolla din förening.

En av de första "gubbar" jag var nyfiken på var HSB chefen Claes Caroli.
Sitter ordförande i hsbförening där genomsnittsåldern är nära 70.

Så nu vet jag att uttrycket "kör slut på en generation i taget" verkligen gäller i hsb:s bostadsrättsföreningar.

Tillfälligheter:18:

Robarb
2011-07-06, 17:42
Att genomsnittsåldern på medlemmarna är hög visar alltför ofta de inlägg som redovisas på detta forum. Det medför oftast att en styrelse kan hantera föreningen efter eget gottfinnande utan hänsyn till medlemmarnas intressen. Om en medlem anmäler avikande ståndpunkt så är det svårt att få med resten av medlemmarna för stöd av denna ståndpunkt, dels på grund av rädsla för att vara avvikande och bli exkluderad och dels saknar de flesta erforderliga kunskaper för att argumentera för eller mot en framlagd ståndpunkt.

Det finns för ofta den gammaldags härskartekniken inom bostadsrättsföreningar att manipulera medlemmarna på samma sätt som manipulativa sekter som Jehovas vittnen, Sientologikyrkan, Hare Krihsnarörelsen m fl. och även politiska sekter tillämpar.

Kan det bero på att det sitter gamla fackpampar från socialistiska organisationer i styrelserna som är vana vid att fullständigt strunta i medlemmarna så länge som tillgodoser ledamöternas behov av makt?

tette
2011-07-06, 17:52
Erfarenhet är bra, men........

Hsb bidrar kraftigt till att det ser ut som det gör i brfstyrelserna.

Ett av alla exempel:
http://www.allabolag.se/befattningshavare/Bergman%252C_Karin_Gunvor_Martina_Personprofil/5f9311f070c9b00f6a3f53a81f82e9f8

Man kan ju undra lite i alla fall 0m att +70 inte får lite mindre uppdrag.
Men det mesta styrs ju av ekonomi, så kanske hsb förvaltare har skrivit på något avtal av att "sitta av" lite styrelsetid under pensionen?