handdator

Visa fullständig version : Förråd, hyra i brf - Uppsägning muntligt avtal


Hallmat
2011-03-14, 09:02
I massor av år har vår förening hyrt ut extra förråd för 200 kr om året. Numera är det bara en som har ett extra förråd.

På vårt senaste styrelsemöte beslutade vi att höja denna avgift från 200 kr om året till 200 kr per kvartal. Det tycker vi är en betydligt mer rimlig summa. Nu protesterar dottern till den enda person som hyr ett förråd och säger att hennes mamma redan har betalat årsavgiften på 200 kr (gjordes vid första hyresinbetalningen för jan-mar) och att det vanliga är att man först säger upp ett avtal innan en hyreshöjning och ingår ett nytt med den nya avgiften.

Det finns inget skriftligt avtal utan endast ett muntligt från gissningsvis i början av 90-talet. Den andra avtalsparten är död.

Vi betalar alltså avgift per kvartal och det var tänkt att den nya avgiften ska börja gälla nu för kvartal 2, alltså apr-jun. Men, som sagt, dottern säger att avtalet måste sägas upp först med uppsägningstid innan vi kan höja hyran. Stämmer detta? Gör styrelsen formellt fel om vi höjer avgiften för extra förråd med en gång?

clabbe
2011-03-14, 09:27
Om hyresperioden börjar 1 januari innebär det att ni vill ändra hyran under pågående period. Det känns inte rätt. Rimligtvis bör ni skjuta upp höjningen till nästa hyresperiod.

Harald
2011-03-14, 23:25
Snick snack, klart att ni kan höja när ni vill. Annars får hon väl visa upp vart i ert avtal det står annorlunda.......

Men, klantigt hanterat av er. Är det värt att göra henne sur för 600 kr extra detta år?

Schysst är att informera i god tid, ge henne möjligheten att säga upp avtalet själv innan, och kanske höjt lite mer i etapper.